Sony Alpha68

Sony overrasker

De seneste år har Sony satset hårdt på deres spejlløse systemer, men med det nye Alpha68 holder de liv i spejlrefleks, og kameraet har et helt særligt fokussystem.

5. november 2015

Sony har i de seneste år satset hårdt på spejlløse kameraer, der bruger E-bajonetten, men nu kommer Alpha68, der bruger den klassiske A-bajonet til traditionelle spejlreflekskameraer. Det er mere end et år siden, der sidst kom en ny model til dette system.

Kameraet har en helt ny autofokus, som Sony kalder 4D FOCUS. Her er der hele 79 fasedetekterende fokuspunkter, og de 15 af dem er ekstra præcise krydspunkter. Et enkelt punkt er ekstra præcist og kan bruges i forbindelse med objektiver med en lysstyrke på F2.8 eller højere.

De 79 punkter er faktisk verdensrekord blandt kameraer, der har en en dedikeret sensor til fasedetektion. Fokussystemet skulle blandt andet kunne bruges i meget svagt lys og reagerer hurtigt, når motiverne er i bevægelse. Aplha68 kan tage op til otte billeder i sekundet.

Kameraet har ikke et traditionelt spejl, men en halvgennemsigtig type, der ikke klapper op, når billedet tages. Dermed kan man bruge det fasedetekterende system på live view, og der er da heller ikke en optisk søger, men en elektronisk i kameraet. Der er indbygget billedstabilisering, som sidder på billedchippen, så den kan bruges med alle A-objektiver.

Alpha68 har 24,0 mio. pixels og kan arbejde i et ISO-område fra 100 til 25.600. Video optages i Full HD med en høj bitrate på op til 50 megabit i sekundet. Kamerahuset alene koster 4700 kroner. I et kit med et objektiv på 18-55 mm koster det 5400 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...