Stor test af systemkameraer

Systemkameraet er markant mindre og mere diskret end et spejlrefleks. Dermed er det ikke kun glimrende til dagligdags billeder, men også et godt valg til rejsen. Denne kameraklasse byder på høj billedkvalitet til attraktive priser.

13. februar 2013

Mange forstår først helt systemkameraet, når de har haft det over skulderen en uges tid. Det er fnuglet i forhold til spejlrefleks, og det fylder kun det halve. Man kan altid have kameraet med, og man kan hurtigt og diskret skyde billeder, der ville have vakt langt mere opsigt, hvis man havde stået med et spejlrefleks. Alligevel er billedkvaliteten lige så god som med spejlrefleks. Systemkameraet har i mange tilfælde præcis den samme type billedchip, som sidder i tilsvarende spejlreflekskameraer, og billedprocessoren er ofte identisk. Samtlige kameraer har udskifteligt objektiv, og til alle mærker fås en adapter, så spejlrefleksobjektiver også kan bruges på systemkameraet.

Systemkameraerne er kommet for at blive og haler roligt ind på spejlrefleks. Olympus, Panasonic og Samsung har fuldstændigt droppet at lave spejlrefleks og satser kun på systemkameraer. Sony laver en ambitiøs dobbeltsatsning, og selv de to gamle spejlrefleksrivaler Canon og Nikon er efter et par års tøven hoppet med på vognen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...