Fujifilm X-E1

Supersøger i Fujifilm X-E1

Der er ingen optisk søger i Fujifilms nye systemkamera X-E1. Til gengæld har firmaet i den grad kælet for den elektroniske søger.

Fujifilm har i løbet af de seneste par år kastet sig ind i kampen for at tiltrække entusiastfotografer, og nu er japanerne klar med deres andet kamera med udskifteligt objektiv i X-serien. Det nye X-E1 er noget mindre end storebroren X-Pro1, men har den samme cmos-billedchip på 16,0 mio. pixels med Fujifilms særlige X-Trans-mønster, der skulle forhindre moiré og farvefejl.

Modsat storebroren har X-E1 ingen optisk søger, men kun en elektronisk. Den hører til gengæld til de allermest detaljerede på markedet med en opløsning på hele 2,36 mio. punkter. Søgeren er af OLED-typen, der skulle give meget høj kontrast og fine nuancer. Og der er også kælet for optikken i den elektroniske søger, hvor der sidder to glaselementer og en dobbelt asfærisk linse, der skulle give et klart billede med et minimum af fortegning og kromatisk aberration.

Kameraets design er i vanlig Fujifilm-stil helt klassisk, så man fx vælger ISO-værdi på et hjul oven på kameraet og kan justere blænde ved hjælp af en drejering på objektivet. Alt kan indstilles fuldt manuelt, men der er selvfølgelig og fuld- og halvautomatiske programmer. Er man i det kreative hjørne, kan man føje forskellige effekter til billederne, der simulerer nogle af Fujifilms analoge filmtyper, som fx Provia og Astia.

Fujifilm er også klar med et nyt 18-55 mm-objektiv til X-serien. I kombination med X-E1 skulle autofokushastigheden kunne komme helt ned på 0,1 sekund med objektivet. FUJINON XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS har indbygget billedstabilisering og en høj lysstyrke på F2.8 ved vidvinkelindstillingen, der svarer til 27 mm. X-E1 kommer på markedet senere på året, og prisen på kameraet er endnu ikke klar.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...