Canon EOS R og Nikon Z 7

Vi har testet Canon EOS R og Nikon Z 7

De to store kameraproducenter har lanceret deres første spejlløse full-frame-kameraer, og på Digital FOTO har vi nu testet Canon EOS R og Nikon Z 7. Læs vores dom her.

I flere år har Sony stort set været alene på markedet for spejlløse systemkameraer med en stor full-frame-sensor, men i år har både Canon og Nikon lanceret deres første modeller med Canon EOS R og Nikon Z 7.

På Digital FOTO har vi nu testet Canon EOS R og Nikon Z 7, og vi kan godt afsløre, at billedkvaliteten fra dem begge er høj.

Hidtil har både Canon og Nikon lavet traditionelle spejlreflekskameraer med den store billedchip, men spejlreflekskameraerne er typisk store og tunge.

Når spejlet er væk, kan kameraerne gøres mindre og lettere, men det har også været nødvendigt at udvikle helt nye fatninger og objektiver til de nye kamerasystemer.

Læs også: Skal du vælge systemkamera eller spejlereflekskamera?

Læs vores test af Canon EOS R og Nikon Z 7

Men hvor godt Canon og Nikon er sluppet fra at lave deres første spejlløse full-frame-kameraer, kan du se i vores grundige test af de to kameraer i Gearguiden.

Klik her for at læse vores anmeldelse af Canon EOS R.

Klik her for at læse vores anmeldelse af Nikon Z 7.

Redaktionen anbefaler:
Bliv en bedre naturfotograf med Seasons

I vores videoserie Seasons kan du følge naturfotografen Morten Hilmer, når han drager ud i naturen for at fotografere storslåede landskaber og vilde dyr. Kom med, når den professionelle fotograf er på fototure til Finland, Danmark og Norge mens han deler rundhåndet ud af sine tips og tricks.

I vores onlineunivers Fordelszonen finder du hele tre sæsoner af Seasons og en masse videokurser, guider, presets og meget mere. Tegn et abonnemt på Digital FOTO og få adgang til Fordelszonen med det samme.

Lige nu kan du fx få en lækker fotokikkert sammen med to numre af Digital FOTO og adgang til Fordelszonen for i alt 98 kr. Se tilbuddet her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...