Dobbeltkamera i smartphone

Vi forventer blandt andet helt nye funktioner fra dobbeltkameraer i telefoner i løbet af 2018.

© Shutterstock

Teknologier vi ser frem til i 2018

Nye kameratyper fra Canon og Nikon og kameraer med organisering kan være på vej i det nye år. Se, hvad vi forventer og håber på fra fotoproducenterne i 2018.

21. december 2017 af Kristoffer Engbo

2017 har budt på en hel del overraskelser og masser af spændende kameraer. Og vi tvivler ikke på, at vi vil se flere hurtige kameraer, bedre autofokus og højere billedkvalitet i 2018.

Der kommer dog også til at ske andre spændende ting, og her kan du se, hvad vi håber på at se i det nye år.

Mindre full-frame-kameraer fra Canon og Nikon

Sony har presset Canon og Nikon hårdt på full-frame-markedet med deres spejlløse modeller, og i 2018 forventer vi, at både Canon og Nikon lancerer spejlløse kameraer med den store billedchip.

Det spejlløse system giver en række fordele. Blandt andet kan Sony Alpha9 tage 20 billeder i sekundet, uden at søgerbilledet blinker, og du kan skyde helt lydløst, hvilket er en fordel ved sportsgrene som golf.

Canon har en række spejlløse kameraer med mindre APS-C-sensorer på markedet, mens Nikon ikke har lanceret nye produkter til deres spejlløse 1-serie siden 2015.

Du kan læse om fordelene ved den store full-frame-sensor her.

De andre producenter kommer naturligvis heller ikke til at ligge på den lade side, og vi glæder os til at se, hvad fx Fujifilm, Olympus, Panasonic, Pentax og Sony kommer med i det nye år.

Læs også: 3 gode grunde til at vælge systemkamera frem for spejlrefleks.

Kameraer med 8K-video

Video i 4K-opløsning er efterhånden ved at være standard, og vi håber på at se de første kameraer med 8K svarende til 7680 x 4320 pixels. 

Det kræver en opløsning på mindst 33,2 mio. pixels, hvilket flere kameramodeller bla. Nikon D850 har i dag.

Der skal dog også en hel del computerkraft til for at håndtere den højere opløsning.

Automatiske søgeord i kameraerne

Lightroom CC, Google Fotos og anden software analyserer fotosamlingen og tildeler automatisk søgeord, efter hvad der er på billederne. Det kan kameraerne lige så godt gøre, og vi håber, at de første begynder at dukke op i 2018.

Det vil gøre det nemmer at finde de helt rigtige fotos på hukommelseskortet og kan lette arbejdet på computeren, hvor du kan slippe for manuelt at tildele søgeord.

Telefoner med overraskelser

Flere telefoner har i dag dobbeltkameraer, der åbner for spændende muligheder med billederne.

Apples telefoner kan bruge teknologien til at lave flotte portrætter, hvor baggrunden fx kan blive helt sort, og hos Samsung kan man tage et vidvinkel- og et telebillede på én gang.

Vi er spændte på, hvad mobilproducenterne finder på i 2018, og håber på helt nye funktioner, der kan give flottere billeder.

Vi drømmer blandt andet om, at det ene kamera bruger en lang lukkertid og det andet en kort, så vi kan tage actionbilleder, hvor hovedmotivet er skarpt, og der er bevægelsessløring i baggrunden.

Følg med i Digital FOTO i det nye år, hvor du kan læse alt om de nye produkter og tendenser. 

Lige nu kan du prøve Digital FOTO og vores Fordelszone med mere end 400 videokurser for blot 29 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...