Tag undervandsfotos med Ricoh

Med kameraet Ricoh PX er du klar til sommerferien. Kameraet kan nemlig tage billeder under vandet ned til tre meters dybde. Skulle du tabe kameraet kan det klare fald fra 1,5 meters højde.

10. juni 2011

Ricoh er en af pionererne når det gælder robuste kameraer, og deres kraftige G-modeller har i årevis været blandt favoritterne på fx byggepladser. G-modellerne er dog noget klodsede designet i forhold til de mange nyere undervandskameraer fra fx Olympus og Panasonic. Med Ricoh PX er der lagt op til hård konkurrence på denne front.

Kameraet er ganske kompakt, og mest karakteristisk er objektivet, som udelukkende bevæger sig inde i kameraet. Det betyder at dimensionerne er uændrede uanset om man fotograferer med vidvinkel eller tele. Der er 5x zoom, som dækker området 28-140 mm. Opløsningen er på hele 16,0 mio. pixels, hvilket er ganske meget i denne klasse.

Undervandsfotografen kan tage kameraet ned på tre meters dybde. Desuden kan kameraet tåle at blive tabt fra 1,5 meters højde. Som en ekstra forstærkning kan man købe farvestrålende silikone covers. Kameraet koster omkring 1400 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...