Panasonic WX970 med to kameraer og HDR

Ekstra kamera i skærmen

Årets store elektronikmesse CES i Las Vegas åbenbarede blandt andet Panasonics første 4K-videokamera til almindelige forbrugere, der har et ekstra kamera indbygget i viewfinderen til smarte billed-i-billed-optagelser.

8. januar 2015

Las Vegas: På dette års CES-messe i Las Vegas har Panasonic blandt andet lanceret en serie af nye 4K-videokameraer. Topmodellen WX970 har et ekstra kamera indbygget i viewfinderen, så kameraet kan flyttes rundt med denne og således skyde billed-i-billed-optagelser fra en anden vinkel. Det lille kamera kan også drejes 360 grader og således skyde fotografen eller hvad der ellers foregår foran optagelsen samtidig.

Flere af Panasonics topmodeller har også Wi-Fi indbygget og muligheden for at bruge kameraet i en mobiltelefon eller tablet som sekundært kamera, man så fx kan stille op og optage scenen fra en helt anden vinkel og vise som billed-i-billed.

HDR-video Panasonic WX970 kan også simultant optage to forskellige eksponeringer og sammensætte til en HDR-optagelse. Panasonic lover også, at de nye kameraer fokuserer hurtigere med et nyt system baseret på Lightspeed AF, der sidder i firmaets point and shoot-kameraer.

Prisen på Panasonic WX970 bliver på lige over 6.000 kroner i USA, hvor kameraet kommer på markedet i februar eller marts.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...