Nyt Cinema fra Canon

Nu kommer Canon med C100 Mark II, som de selv kalder for en filmløsning, du har råd til. Det er stadig ikke pebernødder, de forlanger og Canon har vist glemt en vigtigt feature.

23. oktober 2014

Den mindste model i Canons Cinema-serie, EOS C100 Digital Video Camera, kommer nu i en version Mark II. C-mos-sensoren på 8,3 mio. pixels er samme størrelse som forgængeren. Du får dog stadig lov at sukke efter 4K, for selv om sensorstørrelsen teoretisk ville kunne klare at optage i det store format, kan det maksimalt optage i Full HD 1080p med op til 60 billeder i sekundet.

Der er dog tale om en dobbeltpixelsensor, som tillader ansigtsgenkendelse og silkeblødt autofokus. Sensoren var før en mulighed, man kunne tilkøbe til systemet, mens ansigtsgenkendelsen er debut på et Cinema.

Nyt er billedprocessoren, kaldet Digic DV4, som gør at man kan optage i højkomprimerede formater som AVCHD og MP4. Der er plads til to SD-kort, og man kan faktisk optage i to forskellige kvaliteter på samme tid, så man har en lavopløselig udgave på det ene SD-kort, og en version i høj kvalitet på det andet.

Kameraet har fået en større og vipbar OLED-skærm på 3,5 tommer, indbygget monomikrofon i huset, og wi-fi, så man kan sende filer til computere, ftp-servere, samt kontrollere funktioner via en app på sin telefon.

Kameraet er ude i butikkerne til december. Det er ikke noget officielt ude om prisen men regn med, at du nok ikke får lov at betale meget under 40.000 kroner, som er det C100 Mark I koster.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...