Nyt high-end videosystem fra Canon

Cinema EOS består både af videokamera, objektiver og et kommende spejlrefleks til video i topklassen

4. november 2011

Canon har netop lanceret et helt nyt system til krævende videoentusiaster og filmskabere i form af Cinema EOS, der er en kombination af videokameraet C300 med en full-frame-sensor samt udskiftelige objektiver. Videokameraet fås med to typer fatninger. Det velkendte EF, så du kan bruge alle de nuværende EF-objektiver, samt en helt ny fatning kaldet PL, hvor Canon har skabt en række optikker optimeret til videobrug.

Firmaet løftede dog også lidt af sløret for et kommende spejlrefleks, der er både er optimeret i Cinema EOS-video, men også skulle være sagen til at optage billeder i høj opløsning. Det kan optage video med en opløsning på 4K, altså en opløsning noget højere end Full HD. Canon har ikke sagt noget om specifikationer, navn, pris eller lanceringsdato.

Det er der til gengæld på de nye C300-videokameraer. De skulle komme på markedet i slutningen af januar for en pris på 20.000 dollars, hvilket nok vil svare til omkring 150.000 kroner herhjemme. C300 har en sensor i sideformatet 16:9, der måler 24,6 x 13,8 mm. Opløsningen er på 8,3 mio. pixels. Der optages i 1920 x 1080 pixels separat i de tre grundfarver rød, grøn og blå, så der ikke skal interpoleres. I progressiv optagelse kan kameraet optage 30 billeder per sekund.

Du kan se Vincent Laforets optagelser med det nye videokamera her, hvor han også kommer med sine vurderinger af såvel billedkvalitet som funktioner. Du kan også læse mere om Cinema EOS-systemet her.

Canon lancerer også en række nye objektiver optimeret til Cinema EOS-systemet. Zoomobjektiverne CN-E14.5–60mm T2.6 L samt CN-E30–300mm T2.95–3.7 L fås både til EF-fatning og PL-fatning, mens der også kommer et par med fast brændvidde til EF-bajonet. Zoomobjektiverne koster mellem 45.000 og 47.000 dollars, hvilket nok ender med en pris på omkring de 300.000 kroner herhjemme.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...