Læs også

Canon HF10

Canon MD255

Test af Canon MD255

Optageren har ikke den mest moderne teknik, men er til absolut bundpris. Sådan kan det kort siges om Canon MD255, der gør det attraktivt for alle, som gerne vil prøve kræfter med god videooptagelse uden den store økonomiske investering.

28. januar 2009

Et godt og stabilt kamera, som ligger godt mellem hænderne under optagelsen, er meget vigtigt til familiebrug. Ja, næsten det allervigtigste. Det kan godt være, at opløsningen er perfekt og objektivet i topklasse, men hvis kameraet ikke kan holdes helt roligt, så bliver optagelserne rystede, og det er ikke til at holde ud at se på i længden.

Man kan have en hensigt om at ville bruge stativ til sine videooptagelser, men dette forsæt overholder de færreste fotografer, og det koster også dynamik og fleksibilitet i optagelserne.

MD255 ligger godt mellem hænderne af to årsager. Dels har kameraet med sine proportioner på 7,0 x 8,0 x 13,0 cm en fornuftig størrelse, dels har det en elektronisk søger, så man ikke kun holder kameraet mellem to hænder, men også støtter det til ansigtet.

Vi havde gerne set optisk billedstabilisering, men man kan jo ikke få alt for bare 2500 kroner. Og det er MD255 i en nøddeskal. Ingen ny teknologi, men teknisk fornuftige, velprøvede løsninger til en yderst attraktiv pris.

Enkel betjening

På kameraets højre side sidder to knapper. På den ene vælger man mellem Easy og P-automatik med lidt flere muligheder. På den anden knap vælger man, om man vil optage video på bånd eller stillbilleder på SD-kort, som indsættes i bunden af kameraet. Bånd og kort medfølger ikke.

Så er der en indstillingsknap, hvor man vælger imellem optagelse, afspilning eller at slukke. Oven på kameraet sidder en god og præcis zoomknap, og under højre tommelfinger bag på kameraet findes udløseren. Det er stort set de muligheder, der er. Hvidbalance og farvemætning kan indstilles manuelt i den engelske menu, hvor man også kan vælge imellem otte motivprogrammer.

Desuden er der mulighed for at indstille fokus manuelt, og så er der naturligvis eksponeringskompensation.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 02/2009

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...