Topvideo i lommeformat

Blackmagic Design, som er kendt for deres professionelle videoudstyr, er klar med et lommekamera, der skulle levere video i topkvalitet.

10. april 2013

Blackmagic Pocket Cinema Camera er et flot designet filmkamera i lommeformat. Umiddelbart ligner det et kompakt systemkamera. Og der er da også store ligheder. Fx benytter kameraet Micro Four Thirds-objektiver og udformningen med et fikst håndgreb betyder, at forskellen er svær at få øje på.

Inden i kameraet er der dog store forskelle. Der er tale om et decideret filmkamera, som optager video i formatet CinemaDNG RAW, og sensoren har et såkaldt Super 16mm-format med en Full HD-opløsning på 1080p. Det dynamiske områder dækker over 13 trin, som er med til at sikre optagelser i biografkvalitet. Der er indbygget optager til SD-kort til Apple ProRes.

Kameraets skærm fungerer som søger, og det er også her man har adgang til kameramenuen. Kameraet, som er udviklet til brug, hvor store videokameraer er for upraktiske, skulle være klar til levering i juli til en pris omkring 6000 kroner uden objektiv.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...