Nyt Pentax-kamera ligner spejlrefleks

Pentax har lanceret et nyt zoomkamera, der i design minder gevaldigt om spejlreflekskameraet Pentax K-5.

24. august 2012

Der bliver oprustet grundigt på zoomfronten hos kameraproducenterne. Nu er Pentax klar med en afløser for det mere end to år gamle X90. Det nye kompaktkamera, som bærer navnet X-5 byder, på 26x optisk zoom, der dækker området 22,3 til 580mm. Billedchippen er en bagbelyst cmos-sensor med en opløsning på 16,0 mio. pixels.

Både i forhold til design og kameranavn lægger X-5 sig ganske tæt op ad spejlreflekskameraet K-5. Kamerahuset er nemlig udformet på samme ergonomisk venlige måde, hvor der er fine gummibelagte greb. X-5 har en fleksibel skærm på 3,0 tommer, som består af 460.00 punkter. Desuden har kameraet en elektronisk søger med en opløsning på 230.000 punkter.

Pentax X-5 har forbedret billedstabilisering og processor og kameraet kan optage video i Full HD. ISO-området går fra 100-6400. Der er mulighed for hurtige serieoptagelser med op til ti billeder per sekund. Desuden er der 12 digitale filtre, herunder Miniature- og Legetøjskamera, som giver kreative input til billederne. Kameraet forventes i handlen i september. Den vejledende udsalgspris bliver 1999 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...