Luminar AI på bærbar computer

Med billedbehandlingsprogrammet Luminar AI kan du hurtigt peppe et landskabsfoto op, så farverne er klare, og himlen er mere spændende.

© Shutterstock.com / Digital FOTO

5 funktioner der redder dine kedelige fotos i Luminar AI

Billedbehandlingsprogrammet Luminar AI kan lynhurtigt give dine triste fotos nyt liv med kunstig intelligens. Se, hvor nemt det er, her.

22. december 2022 af Kristoffer Engbo

Billedbehandlingsprogrammet Luminar AI er spækket med kunstig intelligens, der gør det ekstremt nemt at få flotte resultater, selv hvis du ikke har kendskab til billedbehandling.

Luminar AI kan blandt andet registrere personer, ansigter og motivtype, og er der himmel med på billedet, finder programmet automatisk ud af, hvor den er placeret.

Skylum Luminar AI

Luminar AI fås til både Mac- og Windows-computere.

Billedet herunder er justeret ved hjælp af Luminar AI. Originalbilledet er i venstre side og den justerede version til højre. Du kan trække i stregen for at se mere af de to versioner.

Når Luminar AI selv kan finde himlen eller ansigtstræk, skal du bare justere på skydeknapper for fx at forbedre øjnene på en person eller for at forbedre himlen. Du skal altså ikke lave besværlige markeringer eller lignende. Det klarer Luminar AI.

Du kan tilmed udskifte himlen med en af de indbyggede, så du fx går fra en grå til en blå himmel eller laver solnedgangsstemning.

Justeringerne finder du i Edit-modulet, og herunder er fem funktioner, der hurtigt løfter dine billeder.

1. Flottere billeder med Accent AI

Med denne skydeknap analyserer Luminar AI billedet og tilpasser en lang række ting, blandt andet farver og kontrast. Jo længere du fører skydeknappen mod højre, jo kraftigere bliver effekten.

Ofte kan du nøjes med at flytte på denne skydeknap for at få et stærkt forbedret billede.

2. Ny beskæring med Compose AI

Er du i tvivl om denne rette beskæring, så kan Luminar AI komme med sit bud på den optimale komposition med funktionen Composition AI.

3. Ny himmel med Sky AI

Luminar AI finder selv himlen i dine billeder, så du nemt kan skifte den ud til en mere spændende i Sky AI. Funktionen tager endda højde for fx spejlinger i vand og sørger for, at den nye himmel spejler sig her.

Du kan vælge mellem en række forskellige himle i programmet. Der er både blå himle, solnedgange og nattehimle, og du kan nemt tilpasse lyset i originalbilledet, så det passer til den nye himmel.

Skærmbillede fra Luminar AI

Her har vi indsat en stjernehimmel i et billede taget i dagslys. Med skydeknapper kunne vi justere lyset mørkere på henholdsvis landskabet og personen, som Luminar AI automatisk har registreret.

© Shutterstock.com

4. Bedre portrætter med Face AI

Med skydeknapperne i Face AI kan du gøre læberne mørkere, huden glattere, øjnene større, ændre øjenfarve, fjerne sorte rander under øjnene og meget mere. Luminar AI finder alle ansigtstræk, så du bestemmer bare, hvor kraftigt programmet skal tage fat.

5. Nyt liv i landskaber med Landscape

Med funktionerne under Landscape kan du hurtigt få liv i et kedeligt landskab. Du kan fjerne dis, gøre tonerne mere gyldne og forstærke de grønne farver.

Luminar AI indeholder også almindelige billedjusteringer, hvor du selv justerer fx lys, farver, støj, skarphed og meget andet, og du kan justere både raw- og jpeg-fotos.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...