Computer med ACDSee Photo Studio

ACDSee Photo Studio 

© Shutterstock.com

5 tips til organisering i ACDSee Photo Studio

Fotoprogrammet ACDSee Photo Studio er genialt til organisering af dine billeder. Her er fem smarte funktioner, du skal prøve.

14. januar 2021 af Kristoffer Engbo

Med programmet ACDSee Photo Studio kan du nemt holde styr på dine billeder. I modulet Manage er det lynhurtigt at gennemse billeder i Windows’ mapper, slette de dårlige og udvælge de bedste, og så kan du gøre det let at finde de rigtige fotos senere.

>Læs også: Derfor er et 50 mm objektiv din bedste ven

Her er fem tips, der giver dig bedre styr på dine fotos. 

1. Du kan hurtigt sammenligne flere fotos ad gangen

I ACDSee Photo Studio kan du se fire billeder ved siden af hinanden. Det er genialt, når du vil finde det skarpeste af flere ens skud eller det, hvor hovedmotivet tager sig helt rigtigt ud.

Markér de fotos, du vil sammenligne. Vælg Tools og Compare Images.... Zoom ind ved hjælp af lupperne foroven. Nu kan du flytte på et billede, og udsnittet i de andre følger med. 

Sammenligning af fotos i ACDSee Photo Studio

På knapperne under hvert billede kan du klikke på krydset for at slette et dårligt billede eller udvælge et godt med fluebenet.

2. Du kan udvælge dine favoritter

Når du er ved at gennemgå en mappe med billeder, kan du nemt markere nogle, som du fx vil dele med andre eller flytte til en anden mappe. Det kan også være, du vil udvælge dem, du vil slette. Du taster blot ½ på det valgte billede, så får det et orange flueben. 

De udvalgte billeder får en markering med et flueben.

Markér siden alle billeder med flueben i mappen ved at taste Ctrl + ½, hvorefter du kan slette, kopiere eller flytte dem.

3. Du kan fjerne dobbeltgængerne

Har du samme foto liggende flere steder, kan ACDSee Photo Studio finde dubletterne. 

Vælg Tools og Find Duplicates.... Nu kan du vælge mappe, og om filnavnet skal være det samme, eller om filerne skal være identiske, før ACDSee markerer det som en dublet.

Efter en søgning får du en liste med dubletter, og så kan du for hvert foto vælge, hvilken version der skal slettes.

>Læs også: 6 apps fotografen skal have på sin smartphone

4. Du kan gruppere dine fotos

En smart funktion i modulet Manage er, at du kan sortere billederne i en mappe efter et væld af parametre, og du kan tilmed sortere i grupper, så alle fotos taget med din mobiltelefon og dit systemkamera er samlet hver for sig for. 

Du kan også gruppere efter fx by eller filstørrelse. Du vælger blot Group foroven, og hvad du vil gruppere efter.

5. Du kan tilføje søgeord

I panelet Organize i højre side af Manage-modulet kan du tilføje søgeord til dine fotos under punktet Keywords. Du markerer et eller flere billeder, og så kan du skrive søgeord i feltet under Keywords. Skriver du flere, så adskil dem med komma. Tast derefter Enter.

Keywords i ACDSee Photo Studio

Efterhånden som du tilføjer søgeord, dukker de op i listen nedenunder, og så kan du bruge samme søgeord på nye billeder ved blot at sætte en markering ud for de enkelte søgeord.

Siden kan du søge i feltet Quick Search foroven i brugerfladen for at finde fotos med bestemte søgeord.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...