Få analoge film-effekter på dine pletskud

Firmaet DxO er klar med en ny version af deres FilmPack, der efterligner farver fra de gode, gamle film dage.

16. juni 2011

Hvis du går og bliver en smule nostalgisk på grund af minderne om de helt særlige farver og stemninger, som bestemte film gav de analog billeder, så er DxO klar med en lækkerbisken til dig. Med deres program FilmPack3 kan du nemlig let og elegant overføre de forskellige films kendetegn til dine digitale billeder.

Du kan fx benytte de velkendte Fuji Velvia eller Kodak Ektachrome til at få flotte, mættede farver i dine landskabsfotos eller Fuji Astia til portrætter. Det er også muligt at efterligne sort-hvide print som fx Ilford Delta 400 eller overføre særlige effekter som Cross-processing med høj kontrast og et særligt farveskær. Endelig er det også muligt at tone ens fotos i en bestemt tone som fx Gold sepia.

FilmPack3 findes i to versioner, Essential og Expert. Den sidste byder på flere filmeffekter, og her kan du også finjustere farverne og konverteringen til sort-hvidt. Det fås snart som plug-in til Photoshop, Lightroom og Aperture. Du kan læse mere her. Der er tilbud på begge versioner indtil den 15. juli.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...