Med appen Photoscan fra Google kan du hurtigt skanne dine gamle, analoge feriefo

Google Photoscan skal erstatte skanneren

Med nogle tryk på skærmen på din smartphone kan du let digitalisere dine gamle analoge fotografier.

22. november 2016

I tiden før digitalkameraer og smartphones blev fotografier gemt på papir, og i mange hjem findes kasser med gamle ferieminder og familiesammenkomster, som kun sjældent kommer frem i lyset.

I mange år har en digitalisering af den analoge billedsamling været ensbetydende med, at man anskaffede en skanner og kørte billede for billede gennem skanneren.

Men med lanceringen af appen Photoscan fra Google skal der kun få tryk på smartphonen til, før feriemindet er gemt digitalt.

Avanceret fotoscanner

Ifølge Google er der ikke tale om blot at tage et billede af papirbilledet med smartphonen, men en forbedret digital scanning med automatisk kantregistrering og perspektivkorrektion.

Ved at kombinere flere optagelser kan appen fjerne genskær, der ellers vil være et problem ved blot at tage et billede af billedet.

Den nye app har allerede fået meget opmærksomhed, og flere brugere understreger, at det er nødvendigt med godt med lys, når billedet skal skannes. Selve billedbehandligen kan også tage lidt tid alt efter hvilken telefon, du bruger appen på.

Læs mere om Google Photoscan her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...