PhotoPills kommer til både smartphone og tablet.

Du kan både hente PhotoPills til din smartphone og tablet.

© PhotoPills

PhotoPills: Den ultimative app til fotografen

Der findes et utal af apps til telefonen, der kan hjælpe dig med at tage billeder, men én app samler alle funktionerne. PhotoPills hjælper dig både med astrofotos, landskaber, solnedgange og timelapse.

5. november 2020 af Niklas Majgaard

Én app til dybdeskarphed, én til at regne eksponering ud og én til at forudsige solens placering på et bestemt tidspunkt.

Du har sikkert allerede en masse små apps, som kan klare enkelte opgaver, men nu kan du samle alle de vigtige fotoværktøjer ét og samme sted. Her kan du se, hvorfor PhotoPills er den bedste app til fotografen.

PhotoPills hjælper dig med at vælge den bedste lukkertid

Én af PhotoPills mange funktioner er Exposure, hvor du får hjælp til at vælge lukkertid. Det er fx praktisk, hvis du eksperimenterer med lange lukkertider og måske arbejder med et ND-filter.

Her er det nemlig svært at forudsige, hvilken lukkertid der er den bedste, fordi både ISO, blænde og lukkertid påvirkes af det filter, du har på objektivet.

I denne situation kan du få en meget præcis udregning, da PhotoPills medregner, hvor mørkt dit ND-filter er.

Under Equivalent Settings vælger du blot det filter, du bruger, og så får du en meget præcis udregning af hvilken lukkertid, der giver dig det bedste billede.

> Læs også: 8 grunde til at tage mobilen med på fototur

Eksponeringsberegner i PhotoPills

Du skal blot indtaste den nødvendige information i eksponeringsberegneren, og så får du resultatet nederst på skærmen.

© PhotoPills

PhotoPills fortæller dig hvor området med dybdeskarphed er placeret

Perfekt dybdeskarphed er altid et mål for fotografen, men det er ikke nødvendigvis så let at regne ud.

Her kan PhotoPills også hjælpe dig. Under fanen Classic DoF skal du indtaste dit kameramærke, og hvilken brændvidde og blænde, du tager billeder med. Derefter skal du indtaste afstanden til motivet.

Når du har indtastet den information, får du en meget præcis udregning, der viser det område, hvor du har en acceptabel dybdeskarphed.

Du kan bruge funktionen, hvis du fx fotograferer makro eller landskaber. PhotoPills kan udregne helt små områder med dybdeskarphed, men også større områder.

> Læs også: 6 apps fotografen skal have på sin smartphone

PhotoPills udregner dybdeskarpheden

Du finder nemt og hurtigt alle informationer om dybdeskarpheden. Det hele bliver forklaret ganske simpelt på en illustration.

© PhotoPills

PhotoPills kender solens bane

Noget af det mest imponerende i PhotoPills er appens evne til at vise solens bane gennem din smartphones kamera.

Du skal blot trykke på funktionen Sun og derefter vælge funktion AR. Nu åbner PhotoPills dit kamera, hvor der er tegnet en linje med solens bane.

Brug funktionen som et kompas, når du skal vælge lokation til din optagelse, så du ved præcis, hvor solen står op eller ned.

PhotoPills koster 89 kroner til iPhone, og 79 kroner til Android, og du kan hente app'en i Fordelszonen her

Photopills augmented reality

Augmented reality er indbygget i PhotoPills. Det betyder, at du kan se informationerne direkte overført til det sted, du er. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...