AI-foto
AI-fotoMed få kliks kan du forvandle dit eget foto til AI-generet grafik.
© Digital FOTO

Sådan kommer du igang med AI-fotos

Du er kun få klik fra dine egne maskinskabte billeder. Vi hjælper dig de første skridt på vejen til imponerende AI-fotos

10. august 2023 af Rasmus Elm Rasmussen

Kunstig intelligens har invaderet den teknologiske verden, ikke mindst området for foto, hvor AI vender op og ned på måden billeder bliver skabt. I flere fotokonkurrencer er dommere blevet snydt af fotos skabt af intelligente billedgeneratorer, som derfor er løbet med vinderpriser.

Det er skræmmende og fascinerende på samme tid. Mulighederne er uendelige. Er du nysgerrig på, hvordan du kan skabe dine egne AI-billeder, får du her en lille guide til at komme godt igang.

1. Nemme og gratis AI-tjenester 

2. Skriv hvad du vil se

3. Gør dit eget billede til AI-grafik

4. AI-krydderi til dit webunivers

5. Indbygget i billedbehandlingen

1. Nemme og gratis AI-tjenester

Det kræver ikke mere end få kliks, før du kan være i gang med at kreere dit første AI-billede. Der findes adskillige onlinetjeneste til AI-billedgenerering. Som en start anbefaler vi, at du prøver en af dem, der enten er helt gratis eller giver dig en håndfuld gratis prøvebilleder.

Læs også: Kunstig intelligens hjælper fotografen fra start til slut

2. Skriv hvad du vil se

Tjenesten Craiyon er et godt sted at begynde. Her kan du genere AI-fotos baseret på en skriftlig beskrivelse.

Overvej nøje hvordan du i de klareste og mest simple vendinger beskriver det motiv du ønsker.

Vi startede med at skrive "An elephant on a bicycle". Det gav billeder af en elefant sammen med en cykel, men ikke kørende på den, som var det vi ønskede. Vi skrev i stedet "Elephant riding a bicycle". Det gav de resultater vi ønskede, om end flere var knap så vellykkede.

Vi havde markeret ikonet "Photos", hvilket betyder, at man får fotobaserede resultater. De er ikke altid sammensat lige harmonisk. Realismen er meget varierende.

Der er lidt vej igen før AI-billederne sidder helt i skabet.
AI-billede fra Craiyon

Ikke det kønneste resultat, men robotten har i det mindste forstået vores beskrivelse.

© Craiyon

3. Gør dit eget billede til AI-grafik

Det kan være sjovt og give interessante, kreative resultater, at omsætte sine egne fotos til AI-behandlede billeder. Det kan du gøre med en tjeneste som Fotor. Den kræver login, men processen er hurtig klaret, især hvis du er villig til at lade den bruge din Apple-, Google- eller Facebook-konto. 

Her kan du uploade dit eget billede og lade det intelligente maskineri omsætte det til et grafisk billede i flere forskellige stilarter.

Vælg den stil du ønsker og dit billede bliver omsat til AI-grafik.
AI-billede fra Fotor.

Et foto omsat til AI-grafik i Disney-stil.

© Fotor

4. AI-krydderi til dit webunivers

Arbejder du med online indhold til blogs, sociale medier og lignende kan du nemt krydre dit indhold med AI-generede billeder ved at bruge billedgeneratoren i den grafiske tjeneste Canva, der er udviklet til at skabe indhold skræddersyet til digital medier.

Læs også: Sådan redder du de gamle fotos med kunstig intelligens

AI-billederne kan integreres direkte i indhold til webtjenester.
AI-billede fra Canva

Det er ikke alle de generede billeder, der rammer helt plet, men som sjovt krydderi til blogs og sociale medier kan det være fint.

© Canva

5. Indbygget i billedbehandlingen

På en mere subtil måde kan du bruge kunstig intelligens i din billedbehandling, når du arbejder med de nyeste versioner af Lightroom eller Luminar AI fra Skylum. 

Programmerne analyserer dine billeder med kunstig intelligens og er i stand til at hjælpe dig til de bedste optimeringer eller lade dig finredigere helt ned til øjets pupiller eller de fineste hårstrå, uden at du selv skal ind og markere områderne.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...