Lav gratis online fotocollager med dine egne fotos
FotoJet

Der er flere måder, du kan lave flotte fotocollager med dine billeder på. FotoJet gør det helt nemt. 

© Shutterstock

5 nemme metoder til at lave foto collager med dine egne billeder

Der er mange måder at lave fotocollager på, og nogle er nemmere at gå til end andre. Vi har fundet de tre, der er lettest at bruge – og som giver de flotteste resultater.

15. oktober 2018

For år tilbage var det kun muligt at lave fotocollager gennem programmer som Photoshop eller GIMP, og det krævede en masse opmåling, beskæring og tilpasning, hvilket tog lang tid og ikke ligefrem var sjovt. 

I dag findes der masser tjenester, der er dedikeret til at lave fotocollager online, og mange af dem er så simple, at det eneste du skal foretage dig, er at trække billederne ind på siden og slippe dem. 

Vi har fundet de fire tjenester, som tilbyder fotocollager online, og som giver dig de flotteste resultater og volder dig mindst besvær. 

Vi har også tilføjet vores egen favorit til fotocollager, som dog ikke er gratis. Til gengæld er det et program, som du kan finde rigtig mange tips og tricks til både i vores magasin og her på hjemmesiden. 

Se hvilket program, vi taler om nederst i denne artikel.

1. Gratis online fotocollager med FotoJet

FotoJet er et onlineprogram, hvor du både kan lave dit eget design til fx invitationer, takkekort og plakater, lave dine egne fotocollager, og foretage små justeringer på dine billeder.  

Det gode ved FotoJet er, at det er gratis, ikke kræver registrering og er proppet med muligheder. Du kan enten vælge et helt simpelt gitter uden nogle former for illustrationer til din fotocollage, eller du kan vælge en af de mange forskellige færdige skabeloner. 

Det hele kan være overstået med et fint resultat på et minut, men du har også mulighed for at finpudse din fotocollage, så den bliver fuldstændig efter dit hoved. Både layoutmæssigt, men også med tekst og små grafiske elementer.

Hvis du registrerer dig, kan du også få en 7-dages gratis prøveversion af FotoJet Plus, hvilket låser alle de skabeloner op, der er markeret med en krone. 

Der er dog over 100 skabeloner til rådighed til dine online fotocollager i den gratis version, og det er mere end rigeligt for at få afløb for de kreative udfoldelser.

Når din fotocollage er færdig, kan du gemme den som jpeg- eller png-fil. Du kan også dele fotocollagen online på Facebook, Twitter, Pinterest eller Tumblr, eller printe den direkte fra din browser. 

> Besøg Fotojet-tjenestens hjemmeside her.

2. Gratis online fotocollager med Fotor

Fotor minder en del om FotoJet. Det giver også både mulighed for at lave designs, fotocollager og redigere billeder. 

Dkan kan lave fotocollager gratis på Fotor, men kræver, at du registrerer dig, enten gennem Facebook eller selvstændigt på siden.

Udover at tilbyde enkle skabeloner til almindelige fotocollager, har tjenesten også et helt modul, der er dedikeret til flotte, stilede fotocollager til fx postkort, invitationer, lykønskningskort og så videre.

Designet er ikke helt ligeså intuitivt som FotoJet, og derfor er det en god idé lige at læse forklaringerne på siden, inden du klikker dem væk og selv går på opdagelse.

Gratis fotocollage online med Fotor
Fotor

På Fotor kan du med få klik lave alt fra enkle fotocollager online til fine postkort, invitationer, lykønskningskort og meget andet, der har et professionelt udtryk. 

© Shutterstock

Til gengæld er skabelonerne i modulet 'Artistic' virkelig flotte, og det gør det lettere og hurtigere end nogensinde at lave fx en bryllupsinvitation, der både er personlig og professionel – bare du ikke har noget imod, at siden tager de kreative beslutninger for én.

Som med de fleste onlinetjenester er der selvfølgelig også ekstra skabeloner for betalende kunder, og disse er markeret med en diamant, men der er masser af muligheder for gratis fotocollager med Fotor.

Når du er tilfreds med din fotocollage, kan du gemme den i normal eller høj opløsning i enten jpeg eller png.

> Besøg Fotor-tjenesten på hjemmesiden her.

3. Gratis online fotocollager med Canva

Også Canva giver mulighed for at lave designs og gratis fotocollager online, men denne tjeneste er modsat FotoJet og Fotor målrettet mod folk, der gerne vil printe deres fotocollager.

På Canva skal du også registrere dig eller logge ind gennem Facebook eller Google for at designe gratis fotocollager online. 

Vælg 'Personal Use', 'Photo collage' og 'See all collage templates' for at få alle de forskellige muligheder.

Du kan både hente billeder fra din computer, fra Facebook eller fra Canvas eget arkiv med gratis billeder til din fotocollage.

Hvis du har valgt en skabelon med gitter, vil billederne automatisk blive formindsket og beskåret, så de passer ind på din fotocollage. 

Det gode ved Canva er, at du kan gemme din fotocollage som både pdf, jpeg eller png, og du kan endda tilføje skæremærker, hvilket ersmart, hvis du skal have trykt fotocollagen professionelt. Du har også mulighed for at bestille et print af din fotocollage direkte hos Canva.

Den eneste ulempe er, at du ikke selv kan vælge opløsningen på pdf-versionen af din fotocollage, selvom Canva godt nok giver mulighed for enten standard kvalitet eller print kvalitet, der typisk er højere.

> Besøg Canva-tjenesten på hjemmesiden her. 

4. Gratis online fotocollager med piZap

I piZap kan du kun gemme fotocollagen i et forholdsvis lille format (1170 x 877 pixels), hvis du bruger den gratis version. Derfor egner denne tjeneste sig bedst til at lave fotocollager, der kun skal bruges på nettet, fx på de sociale medier.

Det er piZap til gengæld også brilliant til. 

Du får nemlig et hav af forskellige muligheder for at designe din gratis fotocollage. Til at starte med kan du fx vælge, om dine billeder skal være firkantede eller cirkel-, hjerte-, stjerne-, rude- eller blomsterformede.

Gratis onlnne fotocollage med piZap
piZap

Vi har holdt os fra at pynte fotocollagen fra piZap alt for meget, men der er rig mulighed for at gå amok i klistermærker og tekst. Du kan også vælge en skabelon i et format, der passer til Facebooks cover-billeder. 

© Shutterstock

Selv anbefaler vi, at du holder dig til de simple designs, men føler du dig kreativ, og skal du fx lave en fotocollage af børnebilleder, kan et design med runde billeder fungere helt fint.

Når du har valgt en skabelon, skal du blot klikke i hver ramme for at uploade et billede til din fotocollage. Du kan hente billeder både fra computeren, Facebook, Instagram, Google og Dropbox. Nemmere bliver det ikke.

Derefter kan du vælge baggrundsfarve, justere mellemrum og tilføje skygger og filtre. Filtrene kan dog kun tilføjes på hele fotocollagen, hvilket kan se lidt underligt ud, hvis der fx. er en hvid baggrund.

Du kan også gå amok og sætte klistermærker og tekst på fotocollagen, eller male noget selv. Kun fantasien sætter grænser. 

Bemærk, at du hos piZap skal registrere dig, når du vil gemme billedet.

> Besøg piZap-tjenestens hjemmeside her.

5. Flotte fotocollager i Photoshop Elements

Okay – ikke alle de metoder, vi har fundet, er gratis og foregår på nettet. 

Du har nemlig også mulighed for at lave fotocollager i Photoshop Elements, og det er efter vores mening den nemmeste måde af alle.

Fotoollage med Photoshop Elements
Photoshop Elements

En af de letteste måder at lave en unik fotocollage med dine billeder er i Adobes program Photoshop Elements. 

© Shutterstock

Det eneste, du skal gøre, er at åbne programmet, klikke på 'Create' i højre hjørne og på 'Photo Collage'.

Derefter skal du bestemme størrelse på fotocollagen, og om den skal være i høj- eller bredformat.

Når du har gjort det, vil programmet uploade alle de forskellige rammer, som du bagefter kan justere på.

Du kan fx. flytte rundt i billedet, skubbe bagerst eller hive forrest, gøre større eller mindre – eller helt slette, hvis der fx skal være mere plads til nogle af de andre billeder p din fotocollage i Photoshop Elements. Du kan endda med ét enkelt klik bytte rundt på billederne. 

Der er netop kommet en ny version af Photoshop Elements, nemlig Photoshop Elements 2019, som du kan læse meget mere om her. 

Adobe Photoshop Elements 2019 koster 775 kroner for en licens på Adobes hjemmeside. Du kan også downloade en gratis 30-dages prøveversion

I denne video i Fordelszonen viser vi i lette trin, hvordan du laver fotocollager i Photoshop Elements. (Kun for abonnenter)

Du får adgang til Fordelszonen med et abonnement på Digital FOTO. Få to magasiner samt fx en vores kursusbog med 100 tips og kurser til Photoshop, Elements og Lightoom til kun 49 kroner + porto og eksp. Se tilbuddet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...