Lightroom på computerskærm


© Shutterstock.com

5 videoer gør dig hurtigere i Lightroom

I Fordelszonen får du masser af videoer, der sikrer dig bedre fotos og nemmere redigering i Lightroom. Her er fem film, der gør dig mere effektiv i billedredigeringsprogrammet.

Lightroom byder på et væld af funktioner, når du vil organisere og forbedre dine billeder.

Er du abonnent på Digital FOTO, kan du i Fordelszonen se masser af videoer, hvor vi viser, hvordan du bruger programmet, og så har vi lavet en række videoer med små, hurtige tricks.

Vi har her samlet fem små film, som gør dig mere effektiv i programmet.

1. Lær nye tricks til Radial Filter

Værktøjet Radial Filter bruges til at lave lokale justeringer i dele af billedet. Du kan fx dæmpe lyset i solnedgangen, uden at påvirke resten af billedet, eller gøre hjørnerne mørkere.

I en ny video kan du se, hvordan det bliver endnu nemmere at styre værktøjet. Med tastaturgenveje kan du styre formen på det område, du vil justere i, meget mere præcist.

2. Nem beskæring i Lightroom

Beskæring i Lightroom

Se, hvordan du nemt ændrer et foto fra bredformat til højformat.

© Shutterstock.com

Har du brug for at beskære dine billeder i Lightroom, er det værktøjet Crop Overlay, du skal bruge. Og i denne video i Fordelszonen viser vi, hvordan du lynhurtigt og præcist ændrer beskæring fra højformat til bredformat.

3. Hurtig vej til glat hud i Lightroom

Med skydeknappen Texture kan du forstærke strukturer i et billede, så fx barken i et træ fremstår mere kontrastrig, men værktøjet er også effektivt til portrætter.

Her finder du en video, hvor vi viser, hvordan du kan glatte huden ud med værktøjet.

4. Fuld kontrol med Lightrooms pensel

Værktøjet Adjustment Brush er genialt, når du vil male justeringer på et billede, så lyset fx forstærkes, der hvor du maler.

Her er det vigtigt, at penslens størrelse og hårdhed er indstillet rigtigt, og i denne video viser vi, hvordan du lynhurtigt justerer penslen.

5. Slip for udbrændte detaljer i Lightroom

Det kan være svært at se, om der er områder, som bliver helt hvide eller helt sorte og dermed mister detaljer, når du justerer i Lightroom.

Men du kan slå en smart funktion til, der advarer dig mod problemer, så du er sikret flere detaljer, og i denne video kan du se, hvordan du gør.

Fordelszonen er vores digitale univers til abonnenter. Udover masser af videoer om fotografering og billedbehandling får du e-bøger, færdige indstillinger til Photoshop og Lightroom, programmer og meget andet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...