Landskabsbillede billedbehandling Lightroom

Med ganske få klik kan du give dine landskabsbilleder et drastisk løft. Se hvordan du gør her. 

© Digital FOTO

Løft dine landskaber til et nyt niveau i Lightroom

Har solen ødelagt den gode udsigt? Et diset landskab kan blive kontrastfyldt og farverigt med få klik i Lightroom. Se her, hvordan du gør.

Kraftigt solskin kan smadre selv de mest imponerende landskaber, så resultatet på kameraets skærm slet ikke lever op til ­oplevelsen af udsigten.

Hvis du skyder i raw, kan udbrændte områder dog reddes i Lightroom, hvor farver og kontraster kan få en ordentligt opstramning.

I billedet herover er himlen blevet alt for lys, og solen har udvasket skovens grønne farver. 

Med få justeringer kan du genskabe frodigheden i skoven og dybden i himlen, så landskabet kommer til at funkle, som det gjorde i virkeligheden. 

> Læs også: 5 tips til bedre landskabsbilleder

Udvid det dynamiske omfang i Lightroom

Den bedste og hurtigste måde at genoprette områder, der har mistet detaljer, som fx en kridhvid himmel, er ved at gå ned til Highlights og Shadows og trække skydeknapperne et godt stykke mod henholdsvis venstre og højre. 

Sig farvel til tåge og dis

En anden hurtig måde at komme af med den dis, solen skaber og som ødelægger kontrasten, er at rulle ned til Dehaze i nederste del af panelet Basic

Her hiver du skydeknappen mod højre for at få farver og detaljer tilbage i himlen. 

I nogle billeder kan du give den et godt nøk mod højre, mens det i andre billeder hurtigt kommer til at se for voldsomt ud – det er med andre ord op til dig og afhænger af det enkelte billede. 

> Se også: Skab magi i dine billeder med et komplet kursus i Lightroom

Landskabsbillede billedbehandling Lightroom

Især himlen har fået masser af ­detaljer og dybde efter en tur i Lightroom. I det nye Digital FOTO kan du se præcis, hvad vi har gjort ved billedet. 

© Digital FOTO

Flere tips til landskabsbilleder i Digital FOTO nr. 4

Der er naturligvis mange flere måder at få billedet til at stråle endnu mere, og i det nyeste nummer af Digital FOTO har vi givet billedet øverst i artiklen en ordentlig omgang. 

I det udførlige kursus kan du se nøjagtigt, hvad vi har gjort, så du selv kan gøre det samme.

Har du ikke fået tegnet abonnement endnu? Lige nu kan du få en smart kamerataske og to numre af Digital FOTO for kun 98 kr. inkl. porto og ekspedition.

Bliv abonnent nu og få adgang til de mange videoer og guider i Fordelszonen med det samme. Som abonnent kan du også læse de seneste 12 numre af Digital FOTO på din telefon eller tablet med appen Wype

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...