Mand sidder i Photoshop.
Photoshop-gratis-version

Adobe tilbyder lige nu en gratis version af Photoshop på nettet i Canada.

© Shutterstock

Bliver Photoshop på nettet snart gratis for alle?

Adobe er begyndt at udbyde en gratis version af Photoshop på nettet i Canada. Målet er at introducere flere brugere til programmet, så flere vælger at købe tjenesten på sigt. Eksperimentet bliver måske også udbredt til Norden.

Canada er forsøgsland i Adobes nye eksperiment, hvor Photoshop ligger gratis på internettet.

Alle canadiere kan tilgå hjemmesiden og bruge en fuld version af Photoshop, hvis de opretter en Adobe-konto – eller bruger deres eksisterende.

På sigt er det meningen, at flere funktioner fjernes fra online versionen, og det skal få flere bruger til at købe programmet, så man igen har adgang til den fulde version af programmet.

Samme model forventes udbredt til resten af verden

Adobes mål er at bruge webversionen af Photoshop til at gøre programmet mere tilgængeligt og derigennem få flere brugere ombord, der gerne vil betale for den fulde version. 

Virksomheden har brugt samme forretningsmodel med andre af sine programmer, som er blevet åbnet op for alle i en periode for at skabe opmærksomhed på produktet.

I resten af verden følger man eksperimentet tæt, og her på Digital FOTO håber vi selvfølgelig også, at en gratis version af Photoshop bliver mulig at tilgå herhjemme.

Adobe har ikke tilkendegivet om – og eventuelt hvornår – en gratis-version af Photoshop vil kunne tilgås på nettet i resten af verden.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...