Content-Aware Fill Photoshop

Den opdaterede funktion Content-Aware Fill i Adobe Photoshop kan skabe overraskende gode resultater.

© Adobe

Vild opdatering af Content-Aware Fill i Adobe Photoshop CC

Adobe har løftet sløret for, hvad vi kan forvente ved en kommende opdatering af Photoshop CC – og der er blandt andet tale om en ret kraftig forbedring af funktionen Content-Aware Fill, hvor man effektivt kan fjerne uønskede objekter eller områder i et billede.

11. september 2018 af Poul Siersbæk

Content-Aware Fill i Photoshop CC er i forvejen en ret effektiv funktion, der kan fjerne uønskede objekter, så det færdige resultat ser realistisk ud. 

Hidtil har Content-Aware Fill dog haft svært ved at håndtere meget komplekse områder. Det skulle være slut nu.

Adobe er nemlig på vej med en forbedret udgave af Content-Aware Fill, der kan arbejde med væsentligt mere komplekse områder. 

Vi har endnu ikke haft mulighed for at afprøve funktionen, men hvis den rent faktisk fungerer så godt, som Adobe fremstiller det i en ny video, du kan se Fordelszonen, har vi svært ved at få armene ned.

> Læs mere om Photoshop CC her

Content-Aware Fill klarer selv komplicerede baggrunde

Som det ser ud, vil du snart kunne udvælge områder, der skal samples fra i en grad så selv vanvittigt komplicerede baggrunde vil kunne genskabe med få museklik.

Funktionen Content-Aware Fill har fået en ny brugerflade, der skal fungere mere intuitivt. 

Du kan se før- og efterbillede i samme skærmbillede, og du kan male områder væk, som du ikke ønsker, at programmet skal hente data fra.

Content-Aware Fill i Adobe Photoshop CC

Det bliver muligt at arbejde meget præcist med Content-Aware Fill i områder, der skal hentes data fra, når et objekt skal fjernes.

© Adobe

Adobe bruger deres intelligente Sensei-teknologi til at opnå de fine resultater, og selv om det drejer sig om objekter med et særligt perspektiv eller krumning, skulle det ikke være noget problem. 

Det kan funktionen Content-Aware Fill nemlig indstilles til at forholde sig til.

Det originale billede bevares efter Content-Aware Fill

Funktionen Content-Aware Fill arbejder ikke-destruktivt, så dit originale billede er stadig intakt. Justeringerne lægger sig nemlig i sit eget lag.

Vi kan dårligt vente med at prøve den nye funktion i praksis. 

Indtil da kan du snue til funktionen i denne video i Fordelszonen.

> Læs nyheder og tips til Photoshop her

Redaktionen anbefaler: 100 tips og kurser til billedbehandling

Har du helt styr på, hvordan du gør farverne flottere og detaljerne skarpere, når du redigerer dine billeder? Ellers er det måske nu, du skal lære det. 

Digital FOTO har netop udgivet en ny bog med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements.

Bogen er skrevet, så der er noget til alle niveauer. Altså får du glæde af den, uanset om du er nybegynder eller allerede fotograferer i raw og redigerer alle dine billeder.

Med bogen i hånden kan du nemt bringe dine billeder til helt nye højder takket være de udførlige trin for trin-vejledninger, hvor vi guider dig gennem de forskellige funktioner, justeringsmuligheder og effekter.

> Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

Få kursusbogen "100 Tips og kurser" med to numre af Digital FOTO. Se tilbuddet her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...