ACDSee Photo Studio Ultimate på computerskærm
© shutterstock.com

Sådan finder du dubletter med ACDSee Photo Studio

Billedprogrammet ACDSee Photo Studio indeholder en smart funktion, der kan spare dig plads på computeren. Det finder nemlig dubletter af dine fotos og hjælper dig med at slette kopierne.

11. januar 2021 af Kristoffer Engbo

Har du overført billeder fra hukommelseskort ad flere omgange eller bare ikke fået ryddet op i en stor billedsamling, kan du komme ud for, at nogle af billederne ligger flere gange på harddisken.

Det kan gøre samlingen uoverskuelig og optager unødig plads. Heldigvis kan du nemt finde og slette dubletterne i billedbehandlingsprogrammet ACDSee Photo Studio Ultimate, og her kan du se, hvordan du gør.

Find dubletterne i fotosamlingen

Åbn ACDSee Photo Studio Ultimate, og sørg for, at modulet Manage er valgt oppe til højre. Vælg en mappe, du vil søge i, i listen i panelet Folders i venstre side, fx mappen Billeder, hvis du har dine fotos liggende her.

Vælg Tools og Find Duplicates.... Nu kommer boksen herover frem. Vil du søge i flere mapper, kan du tilføje dem ved at klikke på Add Folder.... Sørg for, at Include subfolders er markeret, så programmet også søger i undermapper.

Sørg for, at Find duplicates within this list of files er markeret, og klik på Next

I næste vindue kan du vælge, om programmet bare skal søge på filnavn, Same filename, eller om filerne skal være identiske. Vi anbefaler det sidste, så vælg Exact duplicate (identical files)

Markér Find images only, hvis du kun vil finde dubletter af fotos og ikke andre filer. Klik på Next, så går programmet i gang.

Slet dine dubletter

Nu viser ACDSee en liste foroven med dubletter. Markér et billede i listen, så kan du nederst se de ens billeder, programmet har fundet, og hvor de er placeret. Sæt en markering ud for det eller de billeder, du vil slette. 

Vælg det næste billede i listen foroven, markér den udgave, du vil slette, og gennemgå på samme måde resten af de fotos, programmet har fundet. Klik på Next, når du har været billederne igennem.

Nu ser du en liste med de billeder, du vil slette, og inden du klikker på Finish, skal du være helt sikker på, at det er de rigtige billeder, du nu sletter. Når du klikker på Finish, slettes dubletterne til computerens papirkurv.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...