Slut med Apples Aperture

Apple stopper tilsyneladende udviklingen af deres fotoprogram til entusiaster og professionelle, men deres næste fotoprogram er på vej.

29. juni 2014

I begyndelsen af juni holdt Apple udviklerkonference, hvor firmaet også løftede sløret for programmet Photos til at arbejde med billeder på både Mac OS X-computere og mobile enheder med iOS. Og nu tyder det på, at det betyder et farvel til det professionelle program Aperture, der blandt andet indeholder en kraftfuld raw-konverter.

Ifølge websitet The Loop stopper Apple nemlig udviklingen af programmet i forbindelse med overgangen til Photos. Når Photos til OS X kommer til næste år, vil det dog være muligt at overføre sine Aperture-biblioteker til det nye program, fortæller firmaet i en udtalelse til The Loop.

Aperture kom første gang på gaden i 2005 og fik senere konkurrence fra Adobes Lightroom. Apple har på det seneste ikke været specielt aktive med udviklingen af Aperture, og den nyeste større udgave, version 3, kom på markedet i 2010, men har dog fået mindre opdateringer siden.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...