Nikon D5000

Billigste spejlrefleks med HD-video

Med en pris på under 7000 kroner inklusive kitoptik er Nikon D5000 klart det billigste spejlreflekskamera på markedet, som kan optage HD-video. Kameraet har desuden en fleksibel lcd-skærm med høj opløsning og dansk menu.

14. april 2009

Nikon var først med HD-video i spejlrefleks, da de for et halvt år siden lancerede D90. Siden er Canon kommet med EOS 5D Mark II, der endda optager i Full HD. Nikon har været hurtige til at følge op på succesen og kan nu sende en billigere model med video på markedet.

Kameraet hedder D5000 og optager video i en opløsning på 1280 x 720 pixels med 24 billeder i sekundet. Optagelserne gemmes i mov-format på SD-kort. Ligesom på D90 kan man ikke bruge kontinuerlig autofokus under optagelse.

D5000 er første model i en ny serie og lægger sig lunt mellem D60 og D90, når det kommer i butikkerne midt i maj. På dette tidspunkt vil D40 så småt være udfaset, og D60 vil dermed være Nikons mindste spejlrefleks.

Umiddelbart ligner kameraet lillebroren, men især en enkelt detalje springer i øjnene. D5000 er nemlig udstyret med en stor fleksibel skærm, der kan drejes i alle retninger. Den indbyder til kreativitet og er velegnet til fx makro- eller koncertoptagelser.

Den store skærm er i det hele taget omdrejningspunktet, når man indstiller kameraet. Her har man nemlig overblik over alle indstillinger.

Menuen findes nu også på dansk, hvilket er et stort fremskridt. Nikon lægger ikke skjul på, at DIGITAL FOTOs kritik af de manglende danske menuer har været medvirkende til at få oversat alle menupunkterne. Det sætter vi pris på.

Kameraet har i øvrigt arvet den smarte 3D-tracking fra D300 og D3, hvor autofokus følger hovedmotivet i billedfladen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...