Brug kameraet som projektor

Kameraproducenterne er i fuld gang med at udvikle nye koncepter, som skal styrke deres position på markedet. Vi har i løbet af det sidste halve års tid set kompaktkameraer med indbygget gps og mulighed for optagelse af HD-video.

18. september 2009

Denne gang er Nikon gået en anden vej. For første gang kan man nemlig nu få et kamera med indbygget projektor, nemlig COOLPIX S1000pj. Det nye kamera gør det muligt lynhurtigt at vise de billeder, man har taget, på en hvid væg.

Man placerer kameraet på et særligt stativ, der medfølger, og via en smart trådløs fjernbetjening kan man betjene det, som var det et gammeldags lysbilledapparat. Billederne vises bedst i størrelser mellem fem og 40 tommer med en visningsafstand fra omkring 26 cm til to meter. For at kunne se billederne tydeligt bør man slukke lyset.

Registrerer op til 12 ansigter

S1000pj har en opløsning på 12,1 mio. pix els og 5x optisk zoom, som svarer til et brændviddeområde på 28-140 mm. Der er også indbygget automatisk motivvælger. Den indbyggede billedstabilisering fungerer ved hjælp af en kombination af objektivforskydning og elektronisk vibrationsreduktion. Man kan optage ved ISO 6400, men ved ISO 3200 og 6400 nedsættes filstørrelsen til tre MB.

Kameraet har indbygget ansigtsgenkendelse, som kan registrere op til 12 ansigter i et billede. Med funktionen Skin Softening kan kameraet hurtigt analysere hudtoner og justere dem automatisk. Der er desuden smilegenkendelse og en særlig blinke-funktion, som sørger for, at kameraet først tager billedet, når alle har øjnene åbne. S1000pj har en skærm på 2,7 tommer og koster 3395 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...