Casio Exilim EX-F1

Umiddelbart ligner Casios nyhed et ganske almindeligt zoomkamera med beskeden opløsning og en alt for voldsom pris. I virkeligheden er der tale om en teknologisk milepæl, der mere end noget andet kamera har flyttet grænserne for, hvad det er muligt at tage billeder af.

25. juni 2008

Lad os starte med at slå fast, at fotografering aldrig bliver helt det samme igen, når man først har fået Casios nyhed Exilim EX-F1 mellem hænderne.

Enhver, der har prøvet at fotografere sport, ved, at der skal lige dele held og talent til for at komme hjem med gode billeder. Alt for ofte bliver der scoret midt mellem to billeder, eller også er bolden allerede væk, når man får trykket på udløseren. Den tid er forbi.

Vi tog fx billeder af en golfspiller, da han svingede køllen og sendte bolden af sted. Fra svinget begyndte, til det var slut, nåede EX-F1 at tage over 100 billeder på hver 6,0 mio. pixels med en filstørrelse på omkring tre MB.

Bagefter var det bare at vælge de bedste ud. På et af billederne så man køllen, der netop havde ramt bolden. Den slags billeder er det umuligt at ramme under normale omstændigheder med et andet kamera.

Hvor korteste lukkertid på de bedste kameraer er 1/8000 sekund, kan Casio fryse bevægelser i bare 1/40.000 sekund. Det er nok til at vise en oppustet ballon krølle sammen, efter at den er blevet prikket med en nål.

Læs hele anmeldelsen i DIGITAL FOTO nr. 10/2008

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...