Olympus SP-800UZ

Olympus SP-800UZ

Med hele 30x zoom har Olympus endnu en gang sat ny verdensrekord. SP-800UZ er nemlig det første kamera nogensinde med så meget zoom indbygget.

17. februar 2010

Det dækker et brændviddeområde, der går fra en fornuftig 28-mm-vidvinkel til en helt ekstrem tele på 840 mm. Her kan ingen andre være med, og det lægger afstand til de kameraer med op til 26x zoom, som vi tester inde i bladet. Det utrolig store område i brændvidde burde gøre selv en professionel fotograf helt misundelig. SP-800UZ har en opløsning på 14,0 mio. pixels, og det er muligt at lave serieoptagelser af action på op til ti billeder i sekundet.

Tænker selv

Man kan også optage video i HD-kvalitet. Af samme grund har Olympus valgt at gå bort fra xD-kort og benytter nu SD-kort, der fås med større kapacitet og med hurtigere hastigheder. Der er dog også to gigabytes indbygget hukommelse klar til brug. Kameraet har desuden en funktion, der gør det muligt at markere personer, lokaliteter og begivenheder helt automatisk.

Skærmen på SP-800UZ måler 2,7 tommer og har en opløsning på 230.000 punkter. Og med det nye værktøj Fotosurfing er det blevet nemmere at bladre gennem sine optagelser på skærmen, hvor man også kan vælge at se sine billeder i tv-formatet 16:9. Med funktionen AF følgefokus, som følger motiver i bevægelse, har man nemmere ved at få skarpe skud med hjem, og programmet i Auto analyserer motivet, så kameraet automatisk indstilles korrekt ved at vælge det bedste program.

SP-800UZ kan oplades via et usb-kabel sat til computeren og koster 2999 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...