Sony Handycam HDR-TG3E

Verdens mindste HD-videokamera vejer mindre end en pakke smør og er lige så fedt. Se, hvorfor Sony er foran konkurrenterne. Men pas på. Du kan meget nemt blive 8000 kroner fattigere, hvis du læser videre.

21. august 2008

Verdens mindste HD-videokamera vejer mindre end en pakke smør og er lige så fedt. Se, hvorfor Sony er foran konkurrenterne. Men pas på. Du kan meget nemt blive 8000 kroner fattigere, hvis du læser videre. De firmaer, der lever af at sælge tasker til videokameraer, må rive sig i håret, når de ser denne skønhed fra Sony. HDR-TG3E vejer blot 240 gram og er cirka halvt så stort som et almindeligt videokamera. Der er med andre ord slet ikke behov for en taske, for kameraet her passer fint ned i en almindelig bukse- eller jakkelomme. Der kan ikke være tvivl om, at fremtiden vil byde på masser af videokameraer i den størrelse. De kompakte mål kan blive det endelige gennembrud for videokameraet, der stadig ligger på et stabilt, men behersket salg. Med så kompakt et ydre kunne vi slet ikke lade være med at tage Sonys lille skønhed med på farten, og det er der ikke mange videokameraer, som kan prale af. Overfladen er belagt med titanium, og HDR-TG3E optager på Memory Stick PRO Duo, så man ikke skal rode med bånd eller dvd-skiver. Vores optagelser blev ganske pæne og detaljerede, og kameraet filmer da også i Full HD svarende til 1920 x 1080 pixels. Det er godt nok ikke progressivt, men interlaced, hvor billedet sammensættes af to dele, men vores optagelser var alligevel nydelige, selv om de ikke kom op på niveau med de allerbedste – og meget større – kameraer.

Lyden er også rimelig, men vi savner tilslutning til ekstern mikrofon, der kunne give et endnu bedre resultat.

Smart ansigtsgenkendelse

Brugervenligheden er ellers helt i top. Sonys velkendte menusystem skuffer ikke, og bag på kameraet er der kun en enkelt knap, som bruges til optagelse, samt en til den optiske zoom, der forstørrer 10x. Man kan hele tiden følge, hvor mange minutter der er tilbage på en opladning. Regn med, at et friskt batteri holder til cirka 70 minutters video. Ansigtsgenkendelsen er effektiv, og en smart detalje er, at kameraet opretter et indeks ved hjælp af denne funktion. Så kan man se de forskellige ansigter som miniaturer og vælge afspilningssted ud fra dem. Sony bedyrer, at kameraet er klar til optagelse på kun ét sekund, men det passer ikke. Når videokameraet har været slukket i længere tid, er det knap fem sekunder om at starte. Når det blot har været slukket nogle minutter, starter det på to sekunder. Det er stadig hurtigt, men altså ikke helt på samme niveau som lovet. Det er til gengæld også det eneste sted, hvor kameraet skuffer, for generelt er HDR-TG3E en smart sag, der formentlig får nemt ved at manifestere sig som årets lækreste videokamera.

Karakterer

Billedkvalitet: Funktioner: Begrænset, men god zoomoptik. Meget velfungerende ansigtsgenkendelse. Brugervenlighed: Godt menusystem, der styres via den udmærkede trykfølsomme skærm. Pris: Man betaler naturligvis ekstra for at få så lækkert og kompakt et kamera.

Konklusion

Årets lækreste videokamera er fundet. Det er ikke bare verdens mindste HD-kamera. Det er også det første af slagsen, der kombinerer god billedkvalitet med ultrakompakte mål i lommeformat.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...