Cyklist i naturen

Når du fotograferer fx sportsudøvere i naturen eller dyr i bevægelse, er der to fokusindstillinger, som skal spille sammen. 

© Shutterstock

Nyt blad: Altid skarpe fotos i naturen

I Digital FOTO 5/2021 viser vi dig, hvordan du får skarpe skud i naturen. Få helt styr på kameraindstillinger og teknikken, så du ikke kommer hjem fra fototuren med slørede billeder.

17. marts 2021 af Redaktionen

I Digital FOTO 5/2021 kan du lære, hvordan du bliver bedre til at skyde fotos i naturen. Du får masser af tips til, hvordan du kan tage bedre fotos i naturen af landskaber, action og makro.

Det er nemlig så ærgerligt at opdage, at blot en smule sløring har ødelagt dit billede i naturen. Derfor får du tips til de rigtige indstillinger og teknikker, så du altid er sikret skarpe skud, når du er på tur med kameraet.

Du får både tips til dit kamerastativ, live view, og den ideelle fokusafstand, når du fotograferer landskaber. Derudover fortæller vi også, hvordan du kan bruge to slags fokus, når du fotograferer action – og hvordan du vælger rigtigt. 

Fotograf brugte 1200 timer på at fotografere bier 

I Digital FOTO 5/2021 kan du også læse om Peder Størup, der fotograferer bier, og hvordan det blev hans store passion. 

Peder Størup fandt nemlig ud af, at der var områder med vild natur i hans hjemby, der blev opdyrket – og så begyndte en lang og sej kamp for naturen. 

I sit seneste projekt har han brugt over 1200 timer på at opspore, indsamle og affotografere bier over hele landet – og køre dem hjem igen.

Desværre bliver der færre og færre af de vilde bier både herhjemme og i resten af Europa, og 56 af de arter, vi har tilbage, vurderes som truede. 

Derfor satte landmandssønnen og natur-elskeren Peder Størup sig for at lave en plakat, der skulle udbrede kendskabet til alle de bier, som flyver under radaren hos almindelige mennesker. 

Bi på hvid baggrund

Her ses en han-bi, men hunnen er faktisk en rigtig snylter. Den bruger nemlig ikke tid på at grave redegange, men sniger sig til at lægge sine æg i andre biarters reder.

© Peder Størup

Kast lys over dine stjernefotos

Astrofotografi er en genre, der kan give utrolige billeder, men det kan være svært at få det kulsorte landskab til at se ud af noget særligt. 

Stjernehimlen er blandt de mest spektakulære og populære motiver overhovedet, og i det nyeste magasin lærer vi dig en speciel teknik, der vil give dig endnu mere imponerende resultater. 

Du kan nemlig bruge kunstigt lys fra din telefon eller en lommelygte til oplyse dele af dit astrofoto, og det står flot i kontrast til nattehimlen. Det kunstige lys kan også bruges til at oplyse forgrunden, så du får flere lag med i dit foto.

Lygte med astro

Hvis personen på billedet står højt oppe i landskabet, vil vedkommende blive til en silhuet mod stjernehimlen og dermed stå tydeligere frem. 

© Shutterstock

Det får du også i Digital FOTO 5/2021

  • Nyheder: Læs alt om det nye flagskib fra Sony – nemlig Sony A1.
  • Gør-det-selv-fotografen: Vi viser dig, hvordan du kan tage forrygende fotos af røg.
  • Læserskud: Vi kårer de bedste fotos, som læserne har indsendt.
  • Kurser: Vi viser dig, hvordan du kan dele billeder på mail, og hvordan du kan rette skæve linjer op på dine arkitekturfotos.
  • Guide til verdens bedste fotoapp
  • Anmeldelser: Vi anmelder det helt nye Sony A1, som må siges at være det ultimative drømmekamera indtil videre i 2021. Derudover kan du også læse vores anmeldelse af objektivet Nikon Z 50mm F1.2 og om det nye Leica SL-2S.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...