Nye nationalparker i Norden

En af Nordens nyeste nationalparker er Almindingen på Bornholm i Danmark. Du kan læse mere om den og tre andre i det nye blad.

© Shutterstock

Nyt blad: Bliv en bedre fotograf i naturen, i vandet og i byen

I Digital Foto 12/22 giver vi dig tips og tricks til, hvordan du kan skyde bedre billeder i både natur, vand og i byen. Du lærer om de nyeste nationalparker i norden, hvordan man bliver god til at balancere undervandsdykning og fotografering og hvordan du på bedst mulig vis fanger de imponerende detaljer i storbyernes arkitektoniske perler.

1. august 2022 af Redaktionen

Nogen elsker at tage billeder i den smukke idyl, man finder i de mange nationalparker rundt omkring. Nogen elsker at tage billeder i den mørke stilhed, man finder under vandet og nogen elsker at tage billeder i den evigt skiftende og dynamiske storby. 

I Digital Foto 12/22 klæder vi dig på til det hele, uanset om du er nybegynder eller meget erfaren. 


Nordens nyeste nationalparker 

Siden verdens første nationalpark, Yellowstone i USA, blev fredet tilbage i 1872 er hele verdenssamfundet langsomt blevet mere opmærksomt på at beskytte udvalgte naturområder. De mange naturområder er samtidig også et fantastisk sted at skyde fantastiske billeder

I jagten på de største fotooplevelser glemmer vi ofte vores egen baghave. I Norden vokser listen med fredede naturområder, og det er gode nyheder for naturfotografen. I Digital Foto 12/22 giver vi dig inspiration til, hvor din næste tur kan gå hen. 

Bisonokse i Almindingen.

Listen med nationalparker i Norden har vokseværk – og her er der masser af spændende motiver, du kan skyde med dit kamera. 

© Shutterstock

Hemmeligheder på dybt vand 

Svenske Alex Dawson tager forrygende billeder under vandet. Det inkluderer alt mellem de mørkeste huler og de hidsigste hajer. Selvom han efterhånden har været verden rundt, så har han stadig en forkærlighed for at dykke i Norden, hvor der er overraskende mange gode steder at bevæge sig under vandet. 

Læs hele interviewet med ham i Digital Foto 12/22, og lær mere om de fantastiske undervandsbilleder, man kan tage i Norden.

Dykker i oversvømmet mine

Eventyrminen i Tuna-Hästberg er en gammel, forladt jernmine i Sverige, hvor man i dag kan dykke. 

© Shutterstock

Arkitektonisk skønhed

Bymiljø er ikke bare rå betonbygninger uden charme og detaljer. Der er derimod mulighed for at lave flotte kreative og teknisk skarpe billeder, der både er sjove at tage og imponerende at kigge på. 

I Digital Foto 12/22 kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at tage arkitekturbilleder, som er en genre, det er forholdsvist nemt at komme i gang med, da motiverne sjældent rykker sig ud af flokken. 

Arkitektur fotografering
© Shutterstock

Det får du også i Digital Foto 12/2022

  • Brevkassen svarer på spørgsmål om spejlrefleks og JPEG/RAW.
  • Test: Høj kvalitet til lave priser
  • Anmeldelser: DJI Mini 3 Pro, Leica M11, Canon RF 800mm F5.6L IS USM og mange flere
  • De vigtigste tips til video
  • Læserskud: Vi kårer og kommenterer de bedste fotos, vi har modtaget fra læserne.
  • Nyheder: Nyt objektiv kan se om hjørner
  • Fordelszonen: Gratis motivkort, der giver dig bedre billeder - direkte i lommen
  • Årets læserprojekt 2022 - 8. nominerede 
  • Kurser i Lightroom, Elements og Photoshop i Fordelszonen

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...