Fotograf med kamera i hånden.

Som nogle af de første har vi haft Sonys nye systemkamera, A7 IV, i hænderne.

© DigitalFOTO

Nyt blad: Det nye Sony-kamera er et kraftværk med suveræn autofokus

Digital FOTO 18/2021 indeholder en stor anmeldelse af det længe ventede Sony A7 IV, og vi kan godt afsløre, at kameraet ikke skuffer. Vi har også talt med en række dygtige fotografer, vi tidligere har interviewet til magasinet. Læs, hvordan fotograferne har klaret sig gennem pandemien.

Fire år har det taget Sony at udvikle efterfølgeren til det storsælgende full-frame-kamera A7 III, og som nogle af de første har vi allerede haft det nye systemkamera, A7 IV, i hænderne.

Sony A7 IV har altså været utroligt længe undervejs, og vores forventninger har været helt i top. 

Ud over at kameraet har fået en større sensor på 32,7 mio. pixels end forgængerens 24,0 mio. pixels, har Sony hældt flere finesser ind i kameraet, end vi turde drømme om.

Du kan læse den fulde anmeldelse af Sony A7 IV i Digital FOTO 18/2021.

Gearguiden rummer flere hundrede anmeldelser af fotoudstyr. Her kan du få et hurtigt overblik og skyde genvej til dit næste fotokøb.

Sony A7 IV

Følgefokussen er forbedret og af samme type som i A1, og udover øjefokus til både dyr og mennesker er der nu kommet det imponerende øjefokus til fugle som hos A1. 

© Sony

Hvad laver de nu? Og hvordan klarerede de pandemien? 

Vi har i Digital FOTO 18/2021 også talt med en række af de dygtige fotografer, som Digital FOTO har interviewet det seneste års tid, og spurgt dem, hvordan de har klaret sig igennem pandemien, og hvad vi kan glæde os til fra deres hånd. 

Nogle har vendt et forrykt år til deres fordel, mens en af verdens bedste makrofotografer er gået ombord i krystaller og brændende blomster.

I Digital FOTO 18/2021 får du en kort opdatering på, hvad nogle af verdens bedste fotografer laver, og hvad du kan glæde dig til. 

Her har Don Komarechka fotograferet en mariehøne omringet af bladlus. Billedet er fotograferet i ultraviolet lys.

Tidligere på året talte vi med Don Komarechka, og der er heldigvis stadig travlt i hans imponerende makroværksted – trods pandemien. 

Hans længe ventede bog “Macro Photography: The Universe at our Feet” er endelig en realitet og er allerede strøget til tops hos den verdenskendte fotobutik B&H Photo.

© Don Komarechka

Sådan printer du dit eget fotogrej med en 3D-printer

3D-printere lader dig printe praktisk talt alt, og på internettet ligger der tusindvis af opskrifter til unikt kameraudstyr.

Selv om 3D-print fik sit store gennembrud i 1980’erne, er det først de senere år, at opfindelsen for alvor er blevet kendt blandt fotoentusiaster. 

3D-printerne er med tiden blevet meget billigere, og der er udviklet flere modeller, der er lavet specifikt til privat brug. 

Det er der rigtig mange, der har fået øjnene op for, og det gør sig også gældende blandt de legesyge fotografer, der elsker unikke fotogadgets.

I Digital FOTO 18/2021 prøver vi selv kræfter med 3D-print. Vi printer tre forskelige fotogadgets, vi altid har drømt om for at se, hvor nemt det i virkeligheden er. 

Holder til objektivdæksel.

Vi printer bl.a. en holder til objektivdæksel. En smart, lille gadget, der gør, at vi aldrig mister objektivdækslet igen. 

© DigitalFOTO

Det får du også i Digital FOTO 18/2021

  • Anmeldelser: Fujifilm FUJINON XF27mm F2.8 R WR, Sony Experia 5 III, GoPro HERO10 Black, Panasonic Lumix S 24mm F1.8, Topaz Video Enhance AI, Samsung Galaxy Z Flip3 5G, Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II.

  • Guide: Sådan får du flotte indendørs billeder.

  • Årets gang i fugleskjulet med Casper Krohn: Sæsonens første besøg.
  • Kurser i Lightroom, Photoshop og Photoshop Elements.
  • Hvis dit øje var et kamera – Forstå dit kamera med udgangspunkt i dit eget øje.
  • Læserskud: Vi kårer og kommenterer de bedste fotos, vi har modtaget fra læserne.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...