Helikopterfoto fra Dolomitterne i Norditalien.

Billedet fra Dolomitterne i Norditalien er taget fra en anden vinkel end den, de fleste vælger at skyde fra. Tobias Hägg valgte at fokusere på denne side af bjergene for at få det bedste lys i billedet.

© Tobias Hägg

Nyt blad: Mød en af verdens bedste dronefotografer

I Digital FOTO 2/2021 kan du læse om landskabs- og dronefotografen Tobias Hägg, der ofte fotograferer verden oppefra. Du kan også læse om alle de nye kamerafunktioner, og hvordan du bruger dem.

25. januar 2021 af Redaktionen

I Digital FOTO 2/2021 kan du læse om den unge, svenske dronefotograf Tobias Häggs umættelige trang til at se verden oppefra. 

Hägg har gjort karriere som landskabs- og dronefotograf, og nu fortæller han om sine utallige timer i ødemarken, hvor han skyder størstedelen af sine fotos.

På Instagram er han kendt som Airpixels, og hans skarpe øje for komposition, ­farver og former har givet ham en ­følgerskare på 600.000 mennesker og kunder som Google, Apple og Adobe.

I Digital FOTO fortæller Häggs, hvordan droner og helikopterture har gjort det muligt for ham at fotografere en lang række motiver, han altid har drømt om at skyde

Dronefoto fra Änok i Sverige.

Tobias har fløjet over Änok med helikopter otte gange, og han vurderer, han har over 500 billeder af floddeltaet fra forskellige vinkler. Hvis han er i området, og vejret er godt, tager han altid en tur, forklarer han.

© Tobias Hägg

Otte nye kamerafunktioner du skal kende

Har du et nyere kamera, har det sandsynligvis en række intelligente funktioner, der gør det nemmere at tage vellykkede fotos. Vi fortæller dig, hvordan de nye funktioner virker, og hos hvilke mærker du finder dem.

Hvis du ikke har helt styr på, hvad eksempelvis menupunkterne zebrastriber, presets, dyreøje-fokus og Direct Manual Focus betyder, så er der altså hjælp at hente i Digital FOTO 2/2021.

Illustration af kameramenu med nye funktioner.

Sådan vil en menu se ud, hvis vi lægger alle de nye kamerafunktioner ind i ét kamera. I Digital FOTO 2/2021 kan du se, hvilke kameramærker der har de enkelte funktioner. 

© DigitalFOTO

Det får du også i Digital FOTO nummer 2/2021

  • Nyheder
  • Kurser
  • Læserskud
  • Redaktionen bedste billeder fra 2020
  • 15 steder ACDSee slår Lightroom og Photoshop
  • Anmeldelser af Nikon Z6 II, DxO Photolab 4 Elite, Apple iPhone 12 Pro Max og mange flere.
  • Digital FOTO nørder: Lukkergardin 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...