Mindfulness fotografering reducer stress med fotografering Martin Paldan

For at se om mindfulness og fotografering kan gå hånd i hånd, har vi bedt vores fotograf Martin Paldan om at forsøge at være i nuet mens han fotograferer. Det er der blandt andet kommet dette flotte billede ud af.

© Martin Paldan

3 ting, fotografer kan gøre for at få bugt med stress

Dit kamera kan mere end at give dig gode billeder. Ved at bruge en teknik, mange kender fra begrebet mindfulness, kan du få bugt med stress og opnå en tilstand af indre ro.

14. januar 2018 af Kathrine Anker

Som fotograf kan du reducere dit stressniveau ved at give din fulde opmærksomhed til det, du laver lige nu. 

Tilgangen er blandt andet kendt under navnet mindfulness, der også bruges indenfor mange andre interesseområder.

I Digital FOTO nummer 2/2018 taler vi med en psykolog om, hvordan mindfulness kan bruges til at få ro på, samtidig med at du får nogle nye og helt anderledes billeder med hjem.

Vi interviewer også en professionel fotograf, der har bekæmpet depression ved at glemme alt om teknikken og fokusere på at være i nuet, når han tager billeder. 

Martin Paldan mindfulness fotografering

Actionfotografen Martin Paldan er vandt til at fotografere svedige sportsfolk i fuld fart. Vi sender ham ud på en helt anderledes opgave, hvor målet er at få ro på.

© Martin Paldan

Til sidst sender vi vores freelancefotograf, Martin Paldan, i marken for at afprøve teorien. Vi måler hans stressniveau under hele turen, og ser hvilke billeder, han får med hjem.

Læs også: Sådan fotograferer du rolige motiver

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs artiklen med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de seneste fem numre af Digital FOTO.

Her er tre tips til mindfulness, du kan bruge for selv at komme i gang:

  1. Gå en tur uden at planlægge ruten, og tag dit kamera og et enkelt objektiv med. Du kan også bruge din smartphone – udstyret er ikke vigtigt.
  2. Vær opmærksom på de ting, du går forbi. Lad instinkterne tage over, og klik spontant på udløserknappen når du ser noget, der tiltaler dig.
  3. Glem alt om, hvad du forestiller dig, at andre mener om dine billeder. De er gode, hvis du føler, at de viser noget om din sindstilstand i øjeblikket, da du tog dem.
Fotografer dig til indre ro

I Digital FOTO nummer 2/2018 kan du læse meget mere om mindfulness i fotografi, så du kan få bugt med stress og opleve en indre ro.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...