Kamera

3 tips til at starte virksomhed som fotograf

At være fotograf er på mange måder en fantastisk beskæftigelse. Du fortæller historier, fanger vigtige øjeblikke og foreviger minder – og så kan du tjene penge på din kreativitet. Her er 3 tips til at starte virksomhed som fotograf.

11. november 2022 af Annoncør

“Fotograf” er ikke nogen beskyttet titel, hvorfor du i princippet kan springe ud som professionel i dag. Som du sikkert ved, er nogle af de bedste fotografer autodidakte, og en uddannelse er ikke noget must for at skabe uforglemmelige billeder.

Til gengæld kan det være en god idé at stifte en virksomhed, hvis du planlægger at få en vis indkomst ud af arbejdet. Det kræver kreativitet, knofedt og kendskab til jura. Her får du 3 tips til at komme i gang.

1. Få juridisk rådgivning til stiftelsen

Det er som regel en bekostelig affære at opstarte en virksomhed, og pengetræerne vil næppe stå sprudlende grønne i den første tid. Ikke desto mindre kan det være rigtig fornuftigt at prioritere en advokat, som kan rådgive dig omkring det juridiske.

Med advokathjælp får du de bedste betingelser for at komme sikkert og godt igennem din selskabsstiftelse, og ikke mindst ud på den anden side. Et advokatfirma kan hjælpe dig med at holde styr på vedtægter, stiftelsesdokument, ejerbog og meget mere.

Du kan med fordel vælge en advokat, som har erfaring med selskabsstiftelse. Det er naturligvis også en fordel, hvis du får noget ekstra med i pakken. Hos NEMADVOKAT får du kapitalgodkendelse og registrering af reelle ejere med i prisen.

Derudover arbejder advokaterne digitalt, så du sparer tid og penge på transport til og fra mødelokaler. Og tid og penge er bestemt værd at spare, når du skal i gang med en tidskrævende, og sandsynligvis dyr, opstart af en virksomhed.

2. Indstil dig på at det ikke bliver billedskønt

Vi kan lige så godt sige det, som det er: Det er hårdt arbejde at starte en business. Det kræver knofedt og benhård dedikation. Ofte kræver det også intenst arbejde det første halve år, hvor det handler om at blive etableret på feltet.

Som fotograf skal du være dygtig til at arbejde kreativt, skabe tillid til dem, der skal fotograferes og være villig til at arbejde på skiftende tidspunkter – ofte også om aftenen, natten og i weekenderne.

Men, måske vigtigst af alt, skal du have is i maven, for opstart af en virksomhed er sjældent et billedskønt glansbillede. Hvis du researcher på nogle af dine rollemodeller, vil du nok finde ud af, at vejen til succes indeholder prøvelser og nederlag. Er du klar til at tage udfordringen op?

3. Start med en enkeltmandsvirksomhed

Måske hører du til dem, der tænker stort. Så drømmer du muligvis allerede om den helt store forretning med mange dygtige fotografer tilknyttet. Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med, kan det imidlertid være en idé at starte med en enkeltmandsvirksomhed.

I modsætning til et anpartsselskab (ApS) kræver det nemlig ikke 40.000 kroner i startkapital. Og du kan altid gøre EVS til ApS senere, når du har fået momentum med forretningen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...