Action-kamera

Her skal kameraet placeres på cyklen

Action-kameraer er meget populære blandt cyklister, men hvor skal de placeres for at undgå for meget vindmodstand?

Den amerikanske cykelproducent Specialized har som en af de få i verden bygget deres egen vindtunnel, hvor de kan afprøve luftmodstanden på alt lige fra barberede ben til udseendet af cykelstyret - og selvfølgelig også, hvor på cyklen det er bedst at placere sit action-kamera.

Og lad det være sagt med det samme: Monter ikke dit action-kamera på toppen af din cykelhjelm. Det giver uden sammenligning den største luftmodstand og dermed også et træk i hovedet, og desuden vil bare vægten af kameraet over tid være meget generende.

En populær placering er montering af kameraet oven på styret, så det er nemt at komme til de forskellige knapper, men det koster på luftmodstanden, men dog stadig bedre, end at placere kameraet på hjelmen. I forhold til at flytte kameraet fra hjelmen og til toppen af styret, vil man komme 9 sekunder hurtigere frem over en strækning på 40 km.

Bedste placering er under styret og flugtende med styrpinden. Her vil rytteren komme 14 sekunder hurtigere frem over en strækning på 40 kilometer i forhold til at bære kameraet på hjelmen.

Se testen fra Specialized her:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...