Vilde actionskud med Nikon D500

Vilde actionskud med Nikon D500

Med et Nikon D500 i hånden har den engelske fotograf Tom Miles skudt en sjov og anderledes serie af actionbilleder. Se billederne, kom bag om optagelserne, og få fotografens bedste optagetips.

Den engelske sports-og portrætfotograf Tom Miles har lavet en billedserie af kampsportsstjernen Tom “Fire Kid” Duquesnoy, som er verdensmester i MMA (mixed martial arts), hvor han med høj hastighed og præcision smadrer fx vandmeloner, græskar og småkager med slag og spark.

Det er der kommet nogle både sjove og imponerende skud af, som du kan se her.

Tom Miles’ bedste tips

Hvis du vil blive bedre til at indfange de afgørende øjeblikke, forudsætter det en kombination af gode idéer, kreativitet og teknisk kunnen.

Godt udstyr er en klar fordel. Et meget hurtigt, robust og højtydende kamera er ideelt, når man skal forsøge at indfange disse flygtige øjeblikke.

Back-button autofokus

"I stedet for at fokusere og optage ved hjælp af udløserknappen, fokuserer jeg med knappen “AF-ON”, som er placeret bag på kameraet, så jeg kun bruger udløserknappen til at tage billedet. Så kan jeg forhåndsfokusere på motivet, og når jeg begynder at trykke på udløserknappen, skifter fokus ikke, når motivet bevæger sig," fortæller Tom Miles.

Vælg rigtig blænde

"Jeg bruger tit zoomobjektiver, men foretrækker prime-objektiver, da de generelt har en større maksimumblænde. Jeg behøver ikke blænde objektivet så langt ned for at udnytte dets fulde potentiale – det er normalt cirka tre trin lavere end maksimumblænden.

Brugte jeg et zoomobjektiv med en største blænde på F4.0, ville jeg lande på F11, hvis jeg valgte en indstilling, der er tre trin lavere. Med en prime på F1.4 lander jeg i stedet på F4.0. Så er der ikke behov for så meget lys til at opnå en rimelig eksponering.

Jeg kan derfor skrue ned for flashenhedernes styrke, så den passer til en billedserie med en hastighed på ti billeder i sekundet."

Vær kreativ

Der er ikke noget odiøst i at konstruere en situation med henblik på at få mulighed for at forevige den – det gør professionelle fotografer skam også masser af gange.

Med grundig forberedelse, et godt overblik over det motiv, du skal tage billeder af, og et hurtigt og robust kamera ved din side har du betydeligt større chancer for at indfange det perfekte øjeblik.

Det har Tom Miles i kameratasken:

  • Nikon D500

  • Nikon AF-S NIKKOR 24mm F1.4G

  • Nikon AF-S NIKKOR 35mm F1.8G

  • Nikon AF-S NIKKOR 50mm F1.4G

  • Nikon AF-S NIKKOR 85mm F1.4G

  • Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm F2.8G ED

  • Nikon AF-S Micro-NIKKOR 105mm F2.8D VR

  • Seks Nikon Speedlight SB-5000

Se alle Tim Miles vilde actionskud her.

Hvis du selv vil prøve hans teknikker af, får du uddybende tips til at smadre fx frugter og kager her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...