Arkitektur i København er en rigdom af spændende fotomuligheder.
Portland Towers er blandt de nyere perler af arkitektur i København.© Shutterstock.

Arkitektur i København: 5 bygninger du skal se og fotografere

København er fuld af perler indenfor arkitektur, som er ren guf for dit kamera. Her er vores syv bedste bud på bygninger, du skal fotografere

2. maj 2023 af Rasmus Elm Rasmussen

København er et slaraffenland for den, der vil skyde flotte billeder af arkitektur. Byen er fuld af fantastiske bygninger. Her guider vi dig til fem af de mest spændende.

De arkitektoniske perler er spredt over hele København. Følger du dem som dine pejlemærker på din jagt efter arkitektur i København, vil du møde et væld af andre spændende bygninger på din vej.

1. Blox: Et mekka for dansk arkitektur
2. 8TALLET: En ny måde at bo i byen
3. Portland Towers: Et fyrtårn for Nordhavns arkitektur
4. Cirkelbroen: Det smukkeste mødested i København
5. Vor Frelser Kirke: Ikonisk kirketårn


1. Blox: Et mekka for dansk arkitektur

Et oplagt sted at starte er Blox, som danner ramme om Dansk Arkitektur Center. Det iøjnefaldende bygning, som er tegnet af den verdenskendte tegnestue OMA, rummer både udstillinger, café, fitnesscenter og designbutik. På den storslåede tagterrasse kan du nyde lækker mad og lidt koldt at drikke og i området omkring bygningen er et stort legeområde. 

Bygningen i selv giver rig mulighed for flotte skud, mens den fornemme placering ned til vandet, omgivet af det sprudlende liv med havnebad og nybyggede broer, giver et spændende byscenarie, som afspejler det moderne København på bedste vis.

Et oplagt sted at starte din fototur er BLOX, som danner ramme om Dansk Arkitektur Center.
BLOX.

Bygningen, som danner ramme om Dansk Arkitektur Center, er et godt sted at begynde sin arkitektur-vandring i København.

© Shutterstock.

2. 8TALLET: En ny måde at bo i byen

I den nye bølge af dansk arkitektur står 8TALLET centralt. Det var et BIGs første store værker indenfor arkitektur og fik kæmpe anerkendelse verden over for den banebrydende måde at tænke overskud og fællesskab ind et lejlighedskompleks. 

Den unikke opbygning i forskudte planer giver hver lejlighed sin egen have, mens gangstier gør det nemt at bevæge sig mellem lejligheder uden at skulle ned på vejen. På den måde kan børn færdes sikkert, når de besøger hinanden. 

Giv dig tid til at udforske bygningen fra mange vinkler, da der om hvert hjørne vil åbne sig nye spændende perspektiver. 

8TALLET ligger smukt placeret ud til Kalvebod Fælled, et af Københavns smukkeste og bedst beskyttede naturområder. Det giver et unikt bagtæppe for fotos af bygningen. BIG fik en af sine første store succeser indenfor arkitektur med 8TALLET.
8TALLET

Et stjerneeksempel på nyere dansk boligbyggeri.

© Shutterstock.

3. Portland Towers: Et fyrtårn for Nordhavns arkitektur

Nordhavn bør du ikke gå glip, hvis du er ude med kameraet for at fotografere arkitektur i København. Det gamle industriområde er i dag et sandt overflødigshorn af spændende bygninger, der er adskillige skud værd. 

Portland Towers troner som en af de mest fremtrædende bygninger på havnen. En tidligere cementsilo, der nu tjener som kontorbyggeri med forrygende udsigt over det levende havneområde. Det er ikke muligt at komme ind i bygningen, men bygningens ydre er i sig selv det hele værd.

Den gamle silo står markant blandt Københavns nyere arkitektur.
Portland Towers.

Nordhavn i København sprudler af spændende arkitektur.

© Shutterstock.

4. Cirkelbroen: Det smukkeste mødested i København

Placeringen er mere beskeden end de fleste af Københavns øvrige broer, men det er et af de absolut smukkeste stykker arkitektur, der tilført byen i nyere tid.

Cirkelbroen, som er skabt af den internationalt berømte danske kunstner Olafur Eliason, består af fem cirkulære platforme med hver deres mast. Broen er ikke skabt, så cykler kan drøne over den i rygende fart, når de krydser det lille havnestykke mellem Christiansbro og Havnepromenaden ved Danisco. I stedet er den bygget som et sted at stoppe op, hænge ud og nyde den fremragende udsigt over havnen med byen på den anden side af vandet.

Som fotograf er det blot at kaste sig over det væld af spændende vinkler broen tilbyder. Især om aftenen står broen utrolig flot med sin stemningsfulde lyssætning. 


Især om aftenen står Cirkelbroen smukt med sin runde arkitektur.
Cirkelbroen.

Et af de smukkeste eksempler på ny arkitektur i København.

© Shutterstock.

5. Vor Frelser Kirke: Ikonisk kirketårn

Det snoede tårn på Vor Frelser Kirke ses på lang afstand, når man færdes i København. Det hører til på Christianshavn og er en del af den smukke kirke, som blev indviet i 1752 efter Lambert Van Haven og Lauritz de Thurah havde slidt med arkitektur og konstruktion i mange år. 

Kirken er smukt placeret på sin egen fredelige plads, så det er nemt at få gode skud af den fra alle vinkler. Tag et godt teleobjektiv med, hvis du vil have nærbilleder af tårnet. Der er mulighed for at komme op i tårnet og tage billeder af udsigten via en lille trappe, men det er ikke for dem med klaustrofobi eller højdeskræk. Et strålende eksempel på klassisk arkitektur i København.
Vor Frelser Kirke.

Det ikoniske tårn gør Vor Frelser kirke til et uomgængeligt værk i klassisk Københavnsk arkitektur.

© Shutterstock.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...