Det bedste fotoudstyr du skal vælge til dine bedste feriebilleder
© Shutterstock

Det bedste fotoudstyr til ferien

Ferietid er fototid, men hvilket udstyr skal du have med for at tage perfekte feriebilleder? Det kommer an på dine behov og din pengepung.

3. juli 2017

Sommerferien er for mange ensbetydende med nye oplevelser og indtryk som ofte fanges i billeder. Men hvilket kamera skal du have med for at fange de bedste fotominder. Som med så meget andet afhænger det af dit behov. 

Lille og praktisk

Sony DSC-RX100 V er lille og meget let at have med på ferien

Sony DSC-RX100 V er lille og let at have med på ferien

© Sony

Er du på udkig efter et lille, let kamera med høj kvalitet scorer Sony DSC-RX100 højt. Kameraet har i flere omgange været testvinder senest med DSC-RX100 V. Prisen er med sine godt 8600 kroner og derefter. Du kan dog stadig få en forgængeren, RX100 IV til omkring 6000 kroner. En lille begrænsning er dog kameraets zoom på 24-70, så hvis du vil have en længere brændvidde kan du kigge efter Panasonic TZ100 eller TZ90, der giver henholdsvis 10x zoom og 30x zoom.

Læs anmeldelse af Sony DSC-RX100 V i Gearguiden

Fart over feltet

GoPro Hero5 Black er det bedste action kamera til ferien.

GoPro Hero5 Black til actionbilleder på ferien.

© GoPro

Er du mere til action på turen er GoPro Hero5 Black en klar vinder i denne kategori, men til en pris på 2880 kroner udfordres kameraet af Kitvision Escape 4KW, der kun koster 890 kroner. De fleste actionkameraer er vandtætte eller fås med et vandtæt hus så du også kan bruge kameraet under vand.

Læs anmeldelse af GoPro Hero5 Black i Gearguiden

Styr på motivet

Mange hovedstæder går meget ud af belysningen af deres monumentale bygningsværker, hvilket også gør dem populære motiver. Det kræver dog i mange tilfælde et stativ, så du undgår rystede billeder. En monopod (et-benet stativ) kan i mange tilfælde være en let måde at opnå den nødvendige stabilitet. Manfrotto MPMXPROA4 til 870 kroner er her vores testvinder men udfordres kraftigt af Velbon RUP-L43II, der koster under det halve. Har du brug for tre ben er Braun Ceres 1018 til en pris på ca. 600 kroner et røverkøb.

Læs anmeldelse af Manfrotto MPMXPROA4 i Gearguiden

Spejlrefleks uden tårer

Nikon D5300 er er billigt spejlrefleks til turen

Nikon D5300 er et billigt spejlrefleks til ferien

© Nikon

Vil du arbejde mere med motiverne og mulighederne for individuelle indstillinger kommer du langt med Nikons meget populære D5300, der kun koster 3999, men har funktioner på højde med mange langt dyrere kameraer.

Læs anmeldelse af Nikon D5300 i Gearguiden

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...