Mand på spidsen af Trolltunga-klippen

Trolltunga ligger 1100 m.o.h. og er en spektakulær stenformation, som står horisontalt ud fra fjeldet.

© Shutterstock

Det bedste fotoudstyr til vildmarksferien

Corona-virussen har ødelagt manges ferieplaner, men det ændrer ikke på, at rejselysten stadig sidder i os. Derfor er vildmarksferie måske mere aktuelt end nogensinde før. Her kan du være alene og undgå smitte samtidig med, at du får en fantastisk naturoplevelse.

22. juni 2020 af Christian Trant

1. Et langt teleobjektiv

Når du skal fotografere fugle, så er et kraftigt teleobjektiv en nødvendighed, hvis du vil tæt på fuglene og få veleksponerede billeder. 

Et teleobjektiv på 300-400 mm er et godt udgangspunkt, men har du råd, så er objektiver på 500 mm dog at foretrække. 

Er du i tvivl, om du skal vælge originale objektiver eller billigere, men gode modeller fra Tamron og Sigma, så tjek Gearguiden, hvor alle vores anmeldelser kan læses.

100-400 mm objektiv

Objektiver med et område på 100-400 mm er fleksible og kan bruges håndholdt til dyre- og fuglefotografering. Brug dog et stativ, hvis du skyder billeder i en svag belysning.

© Shutterstock

2. Kikkert og ekstra batterier

Spejder du efter dyrene gennem en kikkert, så er du mere mobil i din søgen, og kikkerten er heller ikke ligeså tung som dit kamera og objektiv.

Pak derfor en kikkert med i tasken, men husk også ekstra batterier og en god portion tålmodighed. Det er ikke sikkert, at dit ønskede motiv kigger forbi i løbet af de første timer, så vær forberedt med ekstra batterier i tasken.

> Lige nu kan du få en kikkert sammen med to numre af Digital FOTO for kun 59,50 kr. + porto. Læs mere her.

Mand med rygsæk og kamera

Med kameraet indstillet til serieoptagelse får du langt flere gode billeder at vælge imellem, når du fotograferer fugle.

© Shutterstock

3. Ærtepose og stativ

Ligger du i skjul eller tager du dine billeder fra bilen, så anbefaler vi en ærtepose som støtte til dit kamera og objektiv. Ærteposen giver et godt underlag, uanset om du tager billeder gennem bilens vindue, eller du ligger på lur i skovbunden. 

Hvis du har et lille stativ, som du relativt hurtigt kan få stablet på benene, så medbring også dette. Mange dyr er nemlig mest aktive lige omkring skumringen, hvilket kræver længere lukkertider. 

De lange lukkertider i den begrænsede belysning øger risikoen for rystede billeder, så tag et stativ med i tasken, så er du sikret en bedre billedstabilitet, selv når mørket presser sig på. 

Få den ultimative guide til vildmarksferien

I Digital FOTO nr. 10/2020 kan du læse endnu mere om, hvor du kan tage på vildmarksferie, hvad du skal pakke, og hvilke indstillinger du skal bruge til fotografere dyrelivet.

Er du endnu ikke abonnent, kan du lige nu få to magasiner og den spritnye fotobog "Bliv en bedre fotograf" for kun 49 kr. + porto! Bogen er en komplet og brugbar guide til alle de vigtigste motiver, og der er masser af eksempler og trin-for-trin-vejledninger.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...