Se foto af Mælkevejen på 46 gigapixels

Tyske forskere har brugt fem år på at skabe verdens største astronomiske foto. Billedet af Mælkevejen består af hele 46 mia. pixels.

28. oktober 2015

Sidste år frigav NASA et foto af Mælkevejen på 20 gigapixels, som var sammensat af to mio. infrarøde fotos og i januar kunne NASA også præsentere et foto af galaksen Andromeda på 1,5 gigapixels. Nu er begge billeder overgået af et tysk forskerhold ved Ruhr Universität i Bochum.

Forskerne har nemlig brugt hele fem år på at fuldende det største astronomiske billede nogensinde. Billedet af Mælkevejen har en oplæsning på hele 46 gigapixels og har en størrelse på 194 gigabytes. Hvert billede er taget fra Cerro Armazonas Observatory i Chile. Billederne blev skudt nat efter nat og viser 268 sektioner af himlen.

Billedets mål er 855.000 x 54.000 pixels, hvilket skulle kræve hele 22.000 Full HD-skærme, hvis billedet skal vises i sin helhed i fuld opløsning. Heldigvis findes der en såkaldt online-viewer, hvor man kan se hele billedet på sin egen skærm. Du kan se hele billedet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...