1. Brug en lille dybdeskarphed
Vælg en dybdeskarphed som giver en god skarphed på en del af retten, og blød sløring af baggrunden. For at opnå denne effekt, skal du vælge en stor blændeåbning f.eks. F2,8 og kombinere det med en stor brændvidde og samtidig gå tæt på.
2. Gør det enkelt

Ryd op i baggrunden, så dit madbillede bliver mere spiseligt.
Vælg dit hovedmotiv, og fjern alle øvrige elementer, som ikke tilføjer billedet noget. Less is more, som man siger.
3. Tænk over kompositionen
Se udover det åbenlyst motiv, og overvej, hvordan billedet kan blive bedre.
En kniv placeret i det gyldne snit kan måske give billedet den perfekte balance.
Udnyt madens farver for eksempel røde tomater overfor grøn basilikum. Og prøv dig så frem med forskellige vinkler.
4. Rod!

Grøn pasta med røde tomater giver et flot spil i dit madfoto.
Prøv at tilføje krummer eller et drys revet parmesan til dit billede, for at få det til at se realistisk og mindre opstillet ud.
Det uperfekte giver billedet kant. Men pas på, det ikke bliver for meget.
5. Brug en høj ISO - eller stativ
Hvis du fotografere indendørs og i naturligt lys, er du nødt enten at gå op i ISO eller bruge stativ, for at undgå rystede billeder.
Jo lavere ISO, jo mindre støj, men hvis du ikke har et stativ, er det ingen skam at skrue op for ISO.
6. Brug naturligt dagslys

Spåner af revet ost gør billedet mere naturligt end helt rene linjer.
En flash giver let et hårdt lys, så du kan med fordel udnytte solens naturlige lys. Det giver også et roligt og behageligt look til dit madbillede.
Placer for eksempel maden i vindueskarmen, og undgå gerne direkte sol. Brug en reflektor til at udfylde skyggeområder.
7. Prøv at fotografere sort-hvid

Jordskokkerne her bliver omend mere interessante helt uden farver.
Sort-hvid simplificerer dit billede og fremhæver former og figurer. Det fremhæver også de lyse og mørke områder, og er en alternativ måde at fotografere mad på.
Hvis du fotograferer i RAW, kan du se effekten på skærmen bagpå kameraet, men du får stadig farverne med over i computeren, så du kan eksperimentere med det i efterbehandlingen.
8. Tag en bid

Tag en bid af kagen, det giver liv til dit madbillede.
Gode madbilleder behøver ikke være opstillede. Når du har fotograferet, kan du roligt tage en bid af kagen, og fotografere lidt mere.
Hvis dit billede gør folk sultne, har du gjort dit arbejde godt.