Ikoniske billeder: Historien bag "Lunch atop a skyscraper"
Historien bag "lunch atop a skyscraper"

Ikoniske billeder: Historien bag "Lunch atop a skyscraper"

TIME Magasine sætter fokus på de 100 mest ikoniske billeder nogensinde. Et af disse er fotografiet "Lunch atop a skyscraper" fra 1932.

25. oktober 2021

Et ikonisk billede er ét, vi alle husker. Og billedet med arbejdsmændene, som spiser frokost over Manhattan, er netop sådan et.

Det er også et omdiskuteret billede, da mange tror, det er opstillet og manipuleret.

Nu fortæller TIME Magazine hele historien bag billedet. Hvem tog det? Hvorfor? Og hvilken betydning har billedet haft gennem tiden?

> Læs mere her: Oplev historiens vigtigste fotos

260 meter over jorden

Tre fotografer risikerede liv og lemmer på opgaven på toppen af Rockefeller Center i New York den 20. september 1932 - 260 meter over jorden.

Ingen ved, hvem af de tre fotografer, som tog det endelige billede, og uanset om billedet er opstillet eller ej, er det et vidensbyrd om en tid, hvor New York blev udvidet i højden under Depressionen.

Det siges, at billedet er opstillet af Rockefeller Centre for at promovere den nye skyskraber. Ikke desto mindre er det ægte stålarbejdere på job, som figurerer på billedet.

I videoen ser du mange flere billeder fra byggeboomet i 30'erne - inklusiv en munter version af det samme billede, hvor arbejdsmændene hilser med hatten.

Læs også meget mere om TIMEs fokus på ikoniske billeder og besøg det virtuelle museum med de 100 mest ikoniske billeder.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...