Kendt kvindekalender overrasker

Den legendariske Pirelli-fotokalender tager en helt ny drejning. Se billeder af kalenderens overraskende kvinder her.

2. december 2015

Gennem 42 år har man(d) kunnet nyde anerkendte fotografers billeder af topmodeller og andre smukke kvinder i mere eller mindre påklædt tilstand i den ikoniske Pirelli-fotokalender. En hel del år har kalenderen endda også budt på nøgenbilleder.

Men i 2016 går kalenderen, som netop er udkommet, i en helt ny og anderledes retning. Den berømte amerikanske portrætfotograf Annie Leibovitz står for billederne, og hun har valgt at fokusere mindre på sparsomt klædte kroppe og kurver og i stedet fremhæve professionelle kvinder, der har sat deres aftryk i verden.

Det betyder, at man i de næste tolv måneder kan nyde billedet af blandt andet kunstneren Yoko Ono, sangerinden Patti Smith og den 77-årige filantrop og kunstsamler Agnes Gund. Kun to kvinder i kalenderen poserer uden ret meget tøj på, nemlig tennisstjernen Serena Williams og komikeren Amy Schumer, men begge uden at afsløre ret meget.

Kalenderen udgives i 20.000 eksemplarer, men kan ikke købes. I stedet gives den til Pirellis kunder og ansatte, samt til udvalgte berømtheder, musikere, politikere og kongelige.

Se flere billeder og videoer her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...