Et af de Norges mange spektakulære naturscenarier.
En vandretur i Norge kan byrde på exceptionelle naturoplevelser og fantastiske fotomuligheder.© Shutterstock.

5 billedskønne vandreture i Norge

Vandreture i Norge er garanti for naturoplevelser udover det sædvanlige. Her har vi udplukket fem vandreture i Norge, der giver enestående naturfotos.

3. august 2023 af Rasmus Elm Rasmussen

Der findes få andre lande, der byder på så fascinerende natur, i så kort afstand fra civilisationen som Norge gør. Vandreture på blot en halv dag kan give dig naturoplevelser i verdensklasse.

Har du kameraet med på vandreturen er der mulighed for at få helt enestående skud i kassen.

Her guider vi dig til fem af de fineste vandreture du kan gå i Norge. Har du kameraet med så huske at sæt lidt ekstra tid af, for du kommer til at gøre mange stop undervejs. 

  1. Preikestolen
  2. Jostedalsbreen
  3. Trolltunga
  4. Galdhøpiggen
  5. Kjeragbolten

1. Preikestolen: Overkommelig vandretur med forrygende udsigt

Den kan klares på en eftermiddag og giver dig, udover en dejlig vandrerute, en af Norges mest storslåede udsigter. Ren guf for landskabsfotografen. Tag din drone med, hvis du vil have endnu vildere skud af det fantastiske landskab.

Den enestående vandretur ender med en uforglemmelig udsigt.
Preikestolen.

En drone kan give dig endnu vildere billeder. 

© Shutterstock.

2. Jostedalsbreen: Ældgammel gletsjer er garanti for pletskud

Vandreturen tager omkring syv timer og byder på Europas ældste fastlandsgletsjer. Du kan komme helt til tops med en guide, eller du kan tage bus eller bil til Nigardsbreen, hvis ikke du orker vandreturen. 

Uanset hvordan du vælger at gribe turen an, er der mulighed for at få helt fantastiske billeder af et unikt landskab i kassen. 

Fastlandsgletsjeren, som du møder du vandreturen, er Europas ældste.
Jostedalsbreen

På vandreturen møder du Europas ældste fastlandsgletsjer.

© Shutterstock.

3. Trolltunga: Vandretur med vandfald og vild klippeformation

Du skal sætte en hel dag af og en være en erfaren trekker for at vove dig ud på denne vandretur, men den er det hele værd. Du kommer forbi Norges største vandfald og ender på en utrolig klippeformation, der rækker ud over det fantastiske landskab. 

Vandreturen anslås at vare 12 timer, men sæt hellere et par timer ekstra af, for du kommer til at gøre mange stop for at skyde det enestående landskab med kameraet. 

Denne vandretur er lang, men der er fuld bonus på toppen.
Trolltunga

Der er 20 kilometers vandretur til toppen, til gengæld venter en helt enestående udsigt, når du når derop.

© Shutterstock.

4. Galdhøpiggen: Til tops på Norges højeste tinde 

Galdhøpiggen er Nordeuropas højeste bjerg. Det måler næsten to en halv kilometer i højden og det tager op til 8 timer at komme helt til tops. Du skal have en guide med der kender området, for du vil undervejs krydse udfordrende terræn, som gletsjeren Stryggebreen. 

Til gengæld kommer du stensikkert hjem med helt exceptionelle skud på hukommelseskortet, hvis du tager kameraet med på denne tur.

Vandreturen fører til denne fantastiske udsigt.
Galdhøpiggen

Der er koldt på toppen af Nordeuropas højeste bjerg, men har du kameraet med på vandreturen er du garanteret enestående billeder.

© Shutterstock.

5. Kjeragbolten: Kæmpesten fastklemt en kilometer over vandet

En du frisk på en udfordring, er vandreturen til Kjeragbolten i Lysefjorden en af de sværeste ture du kan tage. Efter fem timer kommer du til kæmpestenen ”Kjeragbolten”, der er klemt inde mellem to klippesider i cirka 1000 meters højde over Lysefjorden. 

Har du brug for en selfie af de mere spektakulære, så træd ud på stenen, og tag dit skud. Men det er helt og aldeles på eget ansvar. 

Et dristigt skud på stenen Kjeragbolten, som man når efter cirka 5 timers vandretur.
Kjeragbolten

Der er et skud på denne vandretur, der er meget fristende, men pas nu på. Der er en kilometer ned til vandet under den store sten. 

© Shutterstock.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...