Fårene på Færøerne filmer øen

På Færøerne har Google ikke være forbi og filme til Google Street View, og det vil landets turistbureau rette op på...ved hjælp af får.

13. juli 2016

Ved hjælp af Google Street View kan mennesker over hele kloden opleve en virtuel virkelighed hvor som helst i verden. Eller næsten hvor som helst. For et af de få steder i den vestlige verden, der ikke er fotografisk kortlagt på Google Street View, er Færøerne, og det er færingerne godt trætte af. I hvert fald en af dem, Durita Dahl Andreassen fra Visit Færøerne.

Derfor har hun sat sig for at få Færøerne på Googles gadekort. Og hvordan gør man det lettere på Færøerne end ved at bruge det, man har mest af – nemlig får.

Sammen med nogle venner har Durita sat gang i projektet Sheepview360, hvor de har monteret 360 graders-kameraer på en række får rundt omkring på Færøerne.

Fårene bevæger sig rundt omkring på Færøerne – også der, hvor der ikke er så mange veje – og kortlægger det smukke landskab, og ved hjælp af kameraerne, en mobiltelefon og nogle solpaneler bliver optagelserne og de tilhørende gps-koordinaterne sendt til Durita, der uploader dem til Google.

Ender optagelserne med at blive lidt uldne, håber initiativtagerne på, at det i det mindste får vakt Googles interesse, så de dukker op på de smukke klippeøer med det rette kameraudstyr.

Her på Digital FOTO synes vi, det er en MÆHgtig idé.

Se videoer, og læs mere om Sheepview360.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...