Danmarks største bygning ligger på havnen i Aarhus.
Lighthouse.

Det kolossale højhus i Aarhus er Danmarks største største bygning.

© Shutterstock.

Sådan fotograferer du Danmarks højeste bygning

Lighthouse i Aarhus er Danmarks højeste bygning. Højhuset tilbyder fantastiske fotomuligheder. Her fortæller vi hvordan du bedst fotograferer det imponerende byggeri.

11. august 2023 af Rasmus Elm Rasmussen

Danmarks højeste bygning ligger i Aarhus. Lighthouse, som blev færdigbygget i 2022 er med sine 142 meter den nye rekordindehaver indenfor etagebyggerier i Danmark.

Bygge- og anlægsvirksomheden Per Aarsleff står bag byggeriet, som huser 395 lejligheder og ligger ned til Aarhus havn. Såvel beliggenheden som bygningens imponerende højde gør den til et enestående mål for dit objektiv.

Men det er faktisk ikke helt ligetil at fotografere så stort et hus. Her hjælper vi dig med at få flotte skud i kassen.

1. Med vandet som forgrund

2. Fotografer den som et ægte fyrtårn

3. Kom tættere på i højformat

4. Skyd opad

5. Udnyt den utrolige udsigt


1. Med vandet som forgrund

Bygningen ligger ned til havnen. Det er derfor oplagt at skyde den med vandet som en flot forgrund. Det kan du eksempelvis nede fra Det Grønne Fyrtårn eller fra Badehuset ved Risskov Strandpark

Her har du et godt udsyn til Lighthouse fra vandsiden. Gå derned ved solnedgang og brug et vidvinkelobjektiv for et smukt panorama-billeder af vand på den ene side og flot arkitektur på den anden.

Danmarks største bygning står flot, når du skyder den fra fyrtårnet.
Det grønne fyrtårn.

Et godt sted at få et flot skud af Danmarks højeste bygning.

© Shutterstock.

2. Fotografer den som et ægte fyrtårn

Lighthouse betyder fyrtårn, og derfor giver det ret god mening at fotografere bygningen helt ude fra havet, som var det et ægte fyrtårn, der ledte dig på vej i din sejlrute. 

Hvad end du kommer ind med færgen eller passerer forbi i din lystbåd, er der god grund til at tage kameraet frem, når du kommer forbi Lighthouse, der vil fremstå i sit fineste skær, når du skyder den lige midtfor med byen i baggrunden.

Som et ægte fyrtårn er bygningen til at se langvejs fra på havet.
Danmarks største bygning.

Lighthouse hilser dig som et ægte fyrtårn, når du passerer i båd forbi bygningen.

© Shutterstock.

3. Kom tættere på i højformat

Det er imponerende at se det gigantiske bygningsværk tårne sig op over de andre, meget mindre, byggerier på havnen, men hvis du forsøger at fotografere bygningen i fuld højde i almindeligt bredformat, kommer du meget langt fra den. 

For at komme tættere på kan du vende kameraet 90 grader for at skyde i højformat eller vælge et mere kvadratisk beskæringsformat.

4. Skyd opad

En svimlenden fornemmelse af bygningens højde frembringer du ved at stille dig for foden af den og skyde opad mod toppen. Et standard 50 mm objektiv vil gøre sig godt her, med kameraet vendt på siden for et højformatskud.

Vend kameraet på siden og skyd Lighthouse i højformat.
Lighthouse fra bunden.

Det giver et sus i maven, når man ser Danmarks største bygning nedefra.

© Shutterstock.

5. Udnyt den utrolige udsigt

Omvendt kan du også vælge at fotografere bygningen oppefra og ned - eller blot udnytte den fantastiske udsigt fra toppen af Lighthouse til at fotografere hele byen og helt ud i forstæderne.

På taget af bygningen er nemlig en offentlig udsigtsplatform med en restaurant ved siden af.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...