billede af ræve Ossi Saarinen

Ossi Saarinens billeder er som taget ud af et eventyr. Vi har talt med den 21-årige finne om, hvordan han kommer så tæt på dyrene, at han kan fange deres personlighed. 

© Ossi Saarinen

Eventyrlige dyrebilleder helt uden manipulation

21-årige Ossi Saarinen er dus med dyrene, og det kan tydeligt ses på hans billeder. Vi har mødt den finske fotograf, der uden besvær kommer helt tæt på ræve, egern og fugle – og fanger de sider af dem, som ingen andre ser.

30. august 2018 af Sarah Marie Winther

"Du skal ikke være fuglehvisker for at få en fugl på hånden," siger Ossi Saarinen i et afslappet toneleje, som om det, han laver, er det letteste i verden. 

"Det handler bare om at bruge så meget tid med dyrene som muligt, så de lærer, at du ikke er en trussel. Og så skal du undgå at lave pludselige bevægelser, der skræmmer dem," forklarer den 21-årige finne. 

Ossi Saarinen er vant til at tilbringe halve nætter i parker og skove omkring Helsinki, hvor han ligger helt stille med sit kamera og venter på, at mus, ræve, mårhunde og egern kryber frem fra deres skjul og ind i hans søger.

Lynhurtig på kameraet

Når det sker, knipser han, som om det gjaldt livet, imens han justerer på sine indstillinger. På den måde er han sikker på at få et skarpt billede i første forsøg, hvis dyret lige pludselig skulle stikke af igen.

"Jeg forbereder mig ved at have kontinuerligt fokus slået til samt en stor blændeåbning og en høj ISO-værdi til at starte med, så jeg er sikker på, at jeg får skarpe billeder. 

Hvis dyret stopper op og bliver på samme sted et stykke tid, prøver jeg at skrue ned for ISO-værdien og se, hvad jeg så kan få," siger han.

100.000 følger med på Instagram 

Ossis forunderlige billeder er yderst populære. 

På Instagram har han over 100.000 følgere, der begejstret liker og kommenterer, hver gang han lægger et nyt billede op. 

I beskrivelsen til billedet digter han sjove historier om dyrene og giver dem navne, og hans følgere leger med. 

Du finder Ossi på Instagram # soosseli.

"Can I have this dance madam?" 🕺

A post shared by Ossi Saarinen (@soosseli) on

Få historien bag billederne i Digital FOTO

Du kan læse mere om, hvad Ossi gør for at fange de perfekte øjeblikke, få hemmeligheden bag ét af hans mest populære egernbilleder og se, hvordan du selv kommer tæt på skovens vilde dyr i det aktuelle nummer af Digital FOTO.

Køb bladet i din bladbutik eller tegn abonnement i dag, og læs artiklen med det samme på din smartphone eller tablet med vores magasin-app Wype. Her kan du også læse de seneste ti numre af Digital FOTO.

Digital FOTO nummer 14/2018

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...