Kvinde med naturligt smil

Et naturligt smil er ikke altid let at få frem. Her får du et par tips. 

© Shutterstock

Sådan får du det naturlige smil frem i portrætfotos

Når folk smiler naturligt i et portræt, er det ofte fordi portrætfotografen var god til at få dem til at slappe af. Her afslører vi fem tricks, portrætfotografer bruger til at få flotte, naturlige smil frem.

19. september 2017

– Smil!

Den forespørgsel har du sikkert selv fået mange gange, og hvis du er som folk er flest, reagerer du med et stift, uoprigtigt stræk i mundvigene i stedet for dit naturlige smil, der når helt op til øjnene.

Et oprigtigt smil gør en kæmpe forskel i et portræt, og derfor er portrætfotografer eksperter i at få folk til at slappe af og føle sig godt tilpas i deres selskab.

Her afslører vi fem tricks, portrætfotografer bruger til at få smilet frem.

1. Giv modellen komplimenter

Fortæl løbende modellen at han eller hun ser godt ud, har en flot frisure, nogle fede briller, eller hvad der måtte være relevant. 

Jo mere specifikt, komplimentet er, jo større sandsynlighed er der for at personen tager det seriøst og føler sig gladere og mere afslappet i dit selskab.

> Læs mere om portrætfoto lige her

2. Lav sjove lyde

Mor og datter griner

Børn reagerer meget bedre på underholdning end på at blive bedt om at smile på kommando.

© Shutterstock

Kan du efterligne Anders And eller lyde som en gnu? En uventet, mærkelig lyd kan bryde isen og få både børn og voksne til at le. 

3. Bliv ved med at tælle

Hvis du begynder at tælle, forventer de fleste at du stopper efter 3 og trykker på lukkeren. På fire vil de begynde at undre sig, og når du når til syv, er de sandsynligvis begyndt at grine.

4. Falsk begyndelse

Mand med naturligt smil

Jokes og sjove instrukser kan bryde isen og få folk til at slappe af i dit selskab.

© Shutterstock

“Og hvis du så kan lave et rigtig falsk smil… ja, sådan der, rigtig stramme kinder. Og så giver du mig det mest åndssvage, falske grin, du kan lave.” 

Sådan en forespørgsel får mange til at smile og grine naturlig, når grimasserne er overstået. Så er det bare at vente og trykke på lukkeren, når de spøjse ansigtsudtryk bliver afløst af naturlige, glade smil.

Læs også: 4 tips til bedre posering

5. Brug omvendt psykologi

Hvis det falske smil ikke er nok, kan en sur mine sikkert få smilet frem. 

Sig, at nu er det strengt forbudt at smile. Og man må overhovedet ikke grine. Se, hvor længe folk kan holde masken, og hav fingeren klar på lukkeren.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...